enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
49,3427
EURO
55,3903
ALTIN
6.656,47
BIST
12.213,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

HBB Üniversiteyi kazanan gençlere destek oluyor

10.09.2026
20
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından üniversite eğitimine başlayacak gençlere yönelik hayata geçirilen “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi, bu yıl da gençlerin eğitim yolculuğuna destek olmaya devam ediyor. HBB Başkanı Mehmet Öntürk, üniversiteye ilk adımını atan gençlerle “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi kapsamında düzenlenen programda bir araya geldi. 14 Bin 733 Öğrenciye Ulaşıldı. HBB’nin gençlerin eğitim hayatlarına katkı sunmak amacıyla 2024 yılında başlattığı “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi kapsamında bugüne kadar 14 bin 733 öğrenciye destek sağlandı. Üniversite hayali kuran gençlerin eğitim yolculuklarının ilk adımında yanlarında olan HBB, bu yıl da desteğini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda nakdi ulaşım desteği 4 bin TL’ye yükseltildi. 25 Ağustos’ta başlayan başvurular kapsamında 7 bin 465 başvuru alınırken, belirlenen kriterleri karşılayan 6 bin 475 öğrencinin başvurusu onaylandı.
HBB Başkanı Mehmet Öntürk, konuşmasında gençlerin yalnızca eğitim hayatlarına değil, Hatay’ın geleceğine de önemli katkılar sunacaklarını belirtti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje kapsamında elde edilen sonuçların gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Öntürk “Her yıl yaklaşık başvuru yapan 8 bin öğrencimiz üniversite kazanıyor. Şehrin orada temsili, geleceği ve ülkesi için bir hayat mücadelesine başlıyor” İfadelerini kullandı. Başkan Öntürk, gençlerin üniversite eğitimi için farklı şehirlere gittiklerinde Hatay’ın yaşadığı büyük yıkımı ve yeniden ayağa kalkma sürecini de anlatacaklarını belirterek, “6 Şubat’ta yıkılan bu kadim şehrin hikâyesini gittiğiniz her yerde anlatacaksınız. Hatay’da neler olduğunu, yıkılmış bir şehrin nasıl ayağa kaldırıldığını ve güçlü bir devletin bunu nasıl başardığını anlatmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Hatay’ın farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı özel bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Öntürk, 6 Şubat depremlerinin ardından ortaya konulan birlik ve beraberliğin şehrin yeniden ayağa kalkmasında önemli rol oynadığını belirtti. Başkan Öntürk, “Hatay, demografik yapısı itibarıyla çok renkli bir şehir. Her dinden, her mezhepten insanımız burada birlikte yaşıyor. Bu şehir ne yaptı? Birbirine kenetlendi. Bugün geldiğimiz noktayı hep birlikte görüyoruz” diye konuştu. Hatay’ın altyapı ve üstyapısıyla yeniden inşa edildiğini ifade eden Başkan Öntürk, “Altyapısıyla, üstyapısıyla, kamu binalarıyla, sosyal tesisleriyle, spor tesisleriyle; eğitimden sağlığa, tarihten turizme kadar her alanda yeni bir şehir ortaya çıktı. Sadece konutlar teslim edilmedi; Hatay her alanda yeniden inşa edildi” dedi. Bu başarının güçlü liderlik ve devlet-millet dayanışmasının yanı sıra Hatay’ın birlik ve beraberliği sayesinde ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Öntürk, gençlerden Hatay’ın yeniden ayağa kalkma hikâyesini Türkiye’nin dört bir yanında anlatmalarını istedi.
Başkan Öntürk, “Eğer Türkiye, Hatay’da ortaya konulan birlik ve beraberliği sağlayabilirse, bu zor coğrafyada Allah’ın izniyle bize kimse dokunamaz. Hatay’ın hikâyesini anlatmanız ve bunun Türkiye’ye örnek olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. HBB olarak gençlerin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Öntürk, “İlk günden itibaren yanınızda olmaya başlıyoruz, hayata atılacağınız güne kadar sizleri destekliyoruz. Hepinizin yolu açık olsun. Sizlerin yanındayız, sizlere güveniyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.