enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

İSKENDERUN KÖRFEZİ LOJİSTİK ALANDA DESTEKLENİR İSE BÖLGE’NİN SİNGAPUR’U OLABİLİR.

İSKENDERUN KÖRFEZİ LOJİSTİK ALANDA DESTEKLENİR İSE BÖLGE’NİN SİNGAPUR’U OLABİLİR.
12.09.2019
23
A+
A-

LimakPort İskenderun Limanı bölgede yapılacak olan lojistik ve transit taşımacılık faaliyetlerinin daha güvenli ve hızlı bir zeminde gerçekleşmesi için yaptığı çalışmalar kapsamında İskenderun’un üst düzey yönetimini düzenlenen toplantıda ayrıntılı şekilde bilgilendirdi. Toplantıya İskenderun kaymakamı İskender Yönden İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Deniz Üst komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 39. Mekanize piyade tugay komutanı Albay Ragıp Taygan, Sahil Güvenlik Komutan Oğuz Emre Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Tolunay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül ile gümrük müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda Limakport Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü Liman ve bölgedeki lojistik gelişmeler hakkında bilgiler vererek İskenderun körfezinin lojistik alanda desteklenmesi durumunda bölgenin Singapur’u olabileceğine dikkat çekti.
Davetlilere LimakPort İskenderun Limanı tanıtım filminin izletildiği toplantıda bilgilendirmede bulunan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü LimakPort İskenderun Limanı Akdeniz ve ortadoğu transit taşımacılığında hem süre hemde maliyet açısından en uygun ve en kapsamlı liman olduğunu belirterek ” İskenderun körfezinde yatırım yapmayı düşünen lojistik, transit ve nakliye firmaları bölgede ticari mallarını gümrüklemek, paketlemek ve depolamak istiyor. Bu işlemler için sadece liman sahaları yeterli değil. Geri sahalarda antrepolar in, tır sahalarının, lojistik alt yapının artması gerekiyor.

Bunu sağladığımızda İskenderun körfezi Singapur gibi olabilir bu hayal değil zaten geçmişte İskenderun körfezi bu başarıyı sağlamıştı yine başarabiliriz” şeklinde konuştu. İskenderun kaymakamı İskender Yönden ise yaptığı konuşmada gerek Limak’ın ve gerekse bölgede lojistik alanda yatırım yapmayı planlayan diğer firmaların ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebilmek için atanmışlar seçilmişler ve bürokrasinin tüm organları ile ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. İskenderun belediye başkanı Fatih Tosyalı ise bölgedeki ekonomik ve ticari gelişmelere pareler olarak İskenderun’dan Basra’ya demiryolu bağlantısının kurulmasının gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.