enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

YASSIADA’DA İFLAS BAYRAĞI ÇEKİLDİ:DEVREDİYORUZ

YASSIADA’DA İFLAS BAYRAĞI ÇEKİLDİ:DEVREDİYORUZ
08.04.2022
39
A+
A-

Yassıada’ya 2018 yılında açılan 5 yıldızlı otelin ‘zarar ettiği’ için devredildiği ve otelin rezervasyonlara kapatıldığı belirtiliyor.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassıada’da yapılan Katre Island Otel, zarar ettiği gerekçesiyle devredilecek.Yap-İşlet-devret projesi kapsamında 2018 yılında hizmete açılan otel, 4 yıl sonra kapılarını müşteriye kapattı.Otele telefonla ulaşarak rezervasyon yaptırmak isteyenlere “Tadilatta olduğumuz için kapalıyız” yanıtı verilerek oda satışı yapılmıyor. İnternet üzerinden de oda satın almak isteyen kişiler “Müsait oda yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

5 YILDIZLI OTELDE İÇKİ SATIŞI YOK
Katre Island Otel, açıldığı günden bu yana çoğunlukla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ona bağlı kurumların etkinlik, toplantı ve konaklamaları için kullanıldı.5 yıldızlı otelde içki ruhsatının olmamasından dolayı da alkollü içecek satışı yapılamıyor. Otel müşterileri alkollü içeceklerini yanlarında getirerek sadece odalarında tüketebiliyor. Bu durumdan dolayı da yabancı turistler oteli tercih etmiyor. Otelin içki ruhsatının olmaması ayrıca büyük organizasyonların yapılmasına da engel oluyor.

GÜNDE EN FAZLA 3 KİŞİ ARIYOR, GECELİĞİ 120 BİN TL
OdaTV’den Can Özçelik’in haberine göre 125 odalı otelde gecelik oda fiyatları da yüksek. Son dönemde oteli rezervasyon yapmak için arayan kişi sayısı da 3’ü geçmiyor. “Kral” dairesi gecelik 7 bin 500 Avro yani 120 bin TL olan otelde en ucuz oda fiyatı ise 150 Avro yani 2400 TL.

GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI
Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş’e otelin devredilmesi kararına yönelik soruya yazılı yanıt verdi.Olayı doğrulayan Ömür Gebeş, “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmeler başlamıştır” dedi.Ömür Gebeş gönderdiği yazılı yanıtta şunları söyledi:“Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. olarak daha önce birçok kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın restorasyonu projesine de talip olduk. Bu kapsamda çalışmaların başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari kaygı gütmeden adadaki kültürel, tarihi mirasa sahip çıkmayı ve bu mirası tekrar kamuya kazandırmayı amaç edindik. Şirketimiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmelere başlamıştır.”

ADI DEĞİŞTİRİLDİ
Adı, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’da 27 Mayıs’tan sonra Demokrat Parti yöneticileri yargılandı. Yargılamalar sonucunda Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. AKP döneminde adada restorasyon yapıldı. Adada, 3 müze ve bir 5 yıldızlı otel bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.