enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
48,5250
EURO
56,3246
ALTIN
6.784,88
BIST
14.467,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
34°C
Hatay
34°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

Yeni Eğitim Yılı Öncesi Kırtasiyelerde Sıkı Denetim!

10.08.2026
27

Ticaret Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin sağlığını ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini ülke genelinde yoğunlaştırdı.Yeni eğitim-öğretim yılının 14 Eylül’de başlamasına kısa süre kala Ticaret Bakanlığı ekipleri, okul alışverişlerinde yoğun olarak tercih edilen ürünleri mercek altına aldı. KIRTASİYE ÜRÜNLERİ TEK TEK İNCELENİYOR. Denetimler kapsamında okul ve beslenme çantaları, kalemler, defterler, silgiler, makaslar, kalemtıraşlar, boyalar ve yapıştırıcılar başta olmak üzere çok sayıda kırtasiye ürünü kontrol ediliyor. Okul kıyafetleri de denetimlerden geçiriliyor. Kıyafetlerde yasaklı veya kısıtlanmış kimyasalların yanı sıra kordon ve bağcık gibi güvenlik açısından risk oluşturabilecek unsurlar inceleniyor.

Tehlikeli veya riskli olduğu değerlendirilen ürünler ise akredite laboratuvarlarda teste tabi tutuluyor. Bunun yanı sıra ürünlerin etiketleri ile tüketicileri bilgilendirmeye yönelik uyarı ve açıklamaların mevzuata uygun olup olmadığı da kontrol ediliyor. GÜVENSİZ ÜRÜNLER PİYASADAN TOPLATILACAK. Denetimler sonucunda güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanacak ve söz konusu ürünler toplatılacak. Ürünlerin imalatçı ve ithalatçılarına ise idari yaptırım uygulanacak. Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin güvensiz ürünlere ilişkin bilgilere Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ulaşabileceğini bildirdi. Vatandaşlar, piyasada güvensiz olduğu tespit edilen ürünleri ve ilgili duyuruları GÜBİS üzerinden takip edebilecek. Bakanlık, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde özellikle çocukların doğrudan kullandığı ürünlerde güvenliğin sağlanması amacıyla denetimlerin sürdürüleceğini belirtti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.