Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş, bir takım incelemelerde bulunmak ve Hatay’ın eğitim konusunda yaşadığı sorunları dinlemek üzere Hatay’ ziyaret etti. Ziyaretinde basın mensupları ile bir araya gelen Özçağdaş, Hatay’a eğitimin sorunlarını konuşmaya geldiklerini söyledi. Depremin büyük bir afet olduğunu ve Hatay’ın bunu ta derinden yaşadığını belirten Özçağdaş, “Diğer illerimiz yaşadı ve 6 Şubat’tan bu yana 1.5 yıl geçti. Ama maalesef iktidarın verdiği sözler henüz yerine getirilmedi. Bizim iki rolümüz var. TBMM’sinde ana muhalefet partisiyiz ve Türkiye’de yerel yönetimlerin yüzde 65’ini yöneten bir partiyiz. Bu iki rolümüz çerçevesinde elimizden geldiğince iktidarı yapmaları gereken çalışmaları yapmaları için uyarıyoruz. Bizim görevimiz uyarılarımızı yapmak. Öğretmenlerimizin sorunlarını söylemek. 1.2 milyon öğretmenimiz var. Maalesef yoksulluk sınırının altında maaş alan öğretmenlerimiz var. Depremzede olan öğretmenlerimiz var. Bugün buradayız. Onların sesleri olmaya çalıştım. İktidara seslerini duyurmaya çalıştım. Maalesef konteyner kentlerde yaşamak zorunda kalan. Okullarında zorluklar yaşayan ve hiçbir özlük hakları olmayan öğretmenlerimiz var. Bugün onların sorunlarını dinlemeye geldim.” dedi.
Eğitimin isan hayıtındaki önemine değinen Özçağdaş, “Eğitim o kadar önemli bir sorun ki ailelerin yaşam kararını belirliyor. 109 binden fazla çocuğumuz bu eğitim ve öğretim yılında Hatay’da okumuyor. Bu çocuklarımızın aileleri neden gittiler, çünkü eğitim geleceğin bileşenlerinden en önemlilerinden bir tanesi. Bizim yeniden Hatay’ı canlandırmamız lazım. Hatay’ı sadece Cumhuriyet Halk Partisinin elinden alınacak bir yer gibi görmeyin. Şimdi sizin Hatay halkına hizmet etmek gibi bir göreviniz var. Bu coğrafyanın güzel halkı hep sıkıntı çekti. O sıkıntıların biran önce çözülmesi lazım. Maalesef barınmada verdiğiniz sözü tutamadınız. Ekonomiyi canlandırma konusunda verdiğiniz sözü tutamadınız. Ama Hatay’a büyük sözleriniz var. Bugün ben buradayım. Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını hassasiyetlerini, taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz.”
“Biz il başkanları, milletvekilleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirten Hatay’ın sorunlarının çözülmesi için yüksek sesle her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Türkiye’de siyaset yapma biçimini değiştirmemiz lazım. Ziyaretlerimize Hatay’dan başladık. 30 ilimizi ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz yerlerde 8 yaşındaki bir çocuk ta konuşacak. 80 yaşındaki bir dede de konuşacak. Öğretmenlerimiz, sendikalarımız akademisyenlerimiz, anne ve babalar konuşacak. Herkes gelip derdini söyleyebilecek. Dolayısı ile Türkiye’de güzel bir buluşma yaptığımızı düşünüyorum. Bizde buralardan aldığımız mesajları başta meclis olmak üzere, yürütme oranlarının uyarılmasında, raporlar hazırlanmasında veri olarak kullanıyor olacağız.” diye konuştu.