enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
38,4250
EURO
43,7118
ALTIN
4.075,56
BIST
9.367,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
23°C

Defne’de TOKİ inşaatları tehlike mi saçıyor?

28.04.2025
4

Hatay’da, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa edilen konutlarda, sosyal medyaya yansıyan görüntüler vatandaşlar arasında güvenlik kaygılarına yol açtı. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde TOKİ tarafından başlatılan inşaatlarda, kolon, kiriş ve kat bağlantılarının açık şekilde göründüğü tespit edildi. Bu görüntüler, yapılan işlerin güvenliği ve sağlamlığı konusunda ciddi soru işaretleri oluşturdu.

İnşaatta, kolon ve kiriş bağlantılarının hala açık vaziyette olması, şantiye çalışmalarının ilerleyen aşamalarında bu bölgelerin sıva ile kapatılmaya çalışılması dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu tür yapısal bağlantıların uygun şekilde kontrol edilmeden kapatılmasının güvenlik açısından risk taşıyabileceğini belirtiyor. Söz konusu görüntüler, özellikle bölgedeki depremzedeleri tedirgin ederken, güvenlik ve sağlamlıkla ilgili endişelerin artmasına neden oldu.  Yapıların tamamlanmasının ardından, konutlar kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. Ancak inşaatın güvenliğiyle ilgili endişeler şimdiden tartışmalara yol açtı. Vatandaşlar, bu tür yapılarla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını talep ederken, henüz yetkililerden resmi bir açıklama yapılmış değil. Hatay’da deprem sonrası inşa edilen binaların güvenliği, özellikle kolonsuz ve kirişsiz alanlar ve yapısal sorunlar söz konusu olduğunda, büyük önem taşıyor. Yetkililerin, bu tür durumları en kısa sürede netleştirip halkı bilgilendirmesi bekleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.