Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi hemşireleri, Hemşirelik Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Aysel Sabuncu Poliklinik Binası önünde toplanan sağlık çalışanları, sessiz bir yürüyüşle Deprem Şehitleri Anıtı’na kadar ilerledi. Yürüyüş boyunca hiçbir slogan atılmazken, katılımcılar ellerinde karanfillerle duygusal anlar yaşadı.
Depremde yaşamını yitiren hemşireler ve sağlık personelinin isimlerinin yazılı olduğu anıta ulaşıldığında, katılımcılar karanfiller bırakarak şehitleri andı. “Aziz hatıralarını yaşatacağız”
Törenin sonunda konuşan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu, depremde kaybettikleri sağlık çalışanlarının anılarını yaşatmak için her zaman mücadele edeceklerini belirtti. Prof. Dr. Koyuncu, “Bu kutsal mesleği, hayatını insanlara adamış meslektaşlarımızın bıraktığı yerden aynı azim ve inançla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Yürüyüşe, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Özer, Hatay Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tambağ, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Kokaçya ve Başhemşire Rahşan Odabaşı da katıldı. Hatay Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte organize edilen anma yürüyüşünde; hemşireler, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sağlık çalışanı yer aldı.
Yapılan açıklamalarda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden hemşireler, öğrenciler, akademik ve idari personelin sağlık camiasının hafızasında daima yaşayacağı vurgulandı.