enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
37,9938
EURO
41,7846
ALTIN
3.678,06
BIST
9.407,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
21°C
Hatay
21°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Rektör Dereli Türkiye’de İlk 4’te!

09.12.2019
42

207 üniversitenin rektörleri bir açıdan değerlendirilmiş.

207 üniversitenin rektörlerinin bireysel akademik performansı; yapmış oldukları yayınlar, h-indeks sayısı ve yayınlarına yapılmış olan atıflara göre değerlendirildi. Değerlendirme neticesine göre, toplam 72 uluslararası yayınına yaklaşık 1300 atıf yapılan ve h-indeksi 21 olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, en yüksek akademik performans grubunda yer aldı.

HaberTürk TV Kanalı’nda dün gece yayınlanan programa konuk olarak katılan ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) Direktörü Prof. Dr. Engin KARADAĞ, Türkiye’deki 207 Üniversite Rektörü’nün akademik performansları ile ilgili istatistikleri açıkladı.

Yapılan çalışmada, 207 üniversitenin rektörlerinin bireysel akademik performansı; yapmış oldukları yayınlar, h-indeks sayısı ve yayınlarına yapılmış olan atıflara göre değerlendirildi. Değerlendirme neticesine göre, toplam 72 uluslararası yayınına yaklaşık 1300 atıf yapılan ve h-indeksi 21olan (21 yayını 21’in üzerinde atıf alan) İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, en yüksek akademik performans grubunda yer aldı.

İstatistikleri incelendiğinde; başarılı çalışmalara imza atan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin, ilk günden bu yana gösterdiği performansla, bir yandan İSTE’yi Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında iyi sıralara getirmeyi başarırken, diğer yandan da, bireysel akademik performansı ile Türkiye’de 4.cü sırada olduğu görülüyor.

HaberTürk TV Kanalı’nda yayınlanan programda, rektörlerin akademik performansı ile öğrenci memnuniyeti arasında güçlü bir ilişki olduğu da vurgulandı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.