enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,6064
EURO
34,8200
ALTIN
2.513,44
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

AMİK OVASINA HAYAT GELDİ

07.12.2021
13
A+
A-

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bölge halkına müjdeli haberler vermeye devam ediyor. Geçen ay içinde Hassa ilçesinde Yoluklar, Gazeluşağı ve Arpalıuşağı göletlerinden sonra şimdi de dev bir sulama projesi daha başlıyor..

Tahtaköprü ana kanal inşaatı 2 Aralık 2021 tarihinde ihale edildiğini ve Amik ovasına can ve bereket verecek bu dev projeye ilk kazmanın hemen vurulacağını müjdeleyen Milletvekili Hüseyin Yayman “Geçen yıl Dünyada ve ülkemizde çok büyük kuraklık yaşandı. Birçok ilde çiftçi buğday dahi ekemedi. Ancak çok şükür Amik ovasında ikinci ürün ekildi. Çok büyük sorunlar yaşanmadı. Verimden ve sudan dolayı Çiftçilerimizi mağdur etmedik” dedi.

Yayman kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu ve yazın ortasında Kahramanmaraş Menzelet barajından 30 milyon m³ aşan bir miktarda su getirdiklerini ve kurak seneye rağmen Amik ovasında çiftçinin yüzünün güldüğünü ifade ederek “Daima üreten ve çalışan çiftçilerimizin yanındayız. Daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. İnşallah Amik ovasındaki sulama işini tamamen çözeceğiz.  DSİ Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sınırları dahilinde ve Hatay ili sınırları içerisinde bulunan Tahtaköprü Barajı 9 m yükseltilerek su tutma kapasitesi 175 milyon m³’ten 455 milyon³ yükseltilmiştir. Bu hayalleri aşan, insanı heyecanlandıran çok büyük bir projedir. Barajda depolanan ilave su ile işletmede sulama sahası ise 465.000 dekara çıkmıştır. Tahtaköprü Barajı sulaması kapsamda öncelikle sulama ana kanal inşaatının ihale edilmesi planlanmış ve yatırım programına Hatay Tahtaköprü Barajı Sulaması 1. Kısım işi alınmıştır. Bu iş kapsamında Tahtaköprü sulama sahanın suyunu iletecek 27,459 m3/sn kapasiteli, 35 km uzunluğunda betonarme U kesit (b=8,5, h=5) Tahtaköprü Ana Kanalı ve üzerindeki sanat yapılarının inşaatı yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.