enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,2562
EURO
37,6314
ALTIN
2.912,56
BIST
9.027,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
33°C
Hatay
33°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Antakya Musiki Derneği’nden Cumhuriyetin 101. yılı konseri

07.10.2024
2
A+
A-

Antakya Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Arsuz Korosu, Cumhuriyetimizin 101. yılını bir konserle kutlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, yaptığı açıklamada, Türk müziğinin nadide eserlerinden oluşan repertuarla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklarını belirtti. Cumhuriyetin 100. yılını deprem felaketi nedeniyle konserle kutlayamadıklarını ifade eden Koro Başkanı Günal, “101. yılında Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, kazanımlarını ve değerlerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ve değerli silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad edeceğiz. İşte bu nedenlerle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
Günal, konserin sürpriz konukları arasında TRT’nin değerli ses sanatçısı Mine Geçili ile ünlü bestekâr ve ud sanatçısı Hüseyin Bitmez’in de yer alacağını duyurdu. “Bu gecede Cumhuriyetimizin 101. yılını Türk müziğinin eşsiz eserleriyle kutlayacağız” şeklinde konuştu. 26 Ekim 2024 Cumartesi günü Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser için, Cumhuriyet coşkusunu ve Türk müziğinin değerli eserlerini dinlemek isteyenler, koro üyelerinden davetiye temin edebilirler.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.