enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

Atakaş Çelik İşçileri, Birleşik Metal-İş Sendikasına katıldı

14.10.2024
3
A+
A-

Hatay’da Atakaş Çelik işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın düzenlediği üye toplantısında buluştu. Genel Başkan Özkan Atar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, işçilerin hakları ve geleceği üzerine önemli mesajlar verildi. Kısa süre önce sendikamız saflarına katılan Atakaş Çelik işçileri, Payas’ta düzenlenen üye toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, Genel Başkan Özkan Atar, Genel Sekreter Ali Çeltek, Anadolu Şubesi yöneticileri, sendika uzmanları ve hukukçuları katıldı. Ayrıca, 61 gün süren grevlerini kazanımla sonuçlandıran ve ilk toplu sözleşmelerine kavuşan Befesa işçileri ile Yücel Boru, Çayırova Boru ve Çimsataş işyerlerinden temsilciler de buluşmada yer aldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Özkan Atar, Atakaş işçilerine sendika çatısı altında birlik ve beraberliklerini koruyarak haklarına sahip çıktıkları için teşekkür etti. Atar, Türkiye genelinde 130 işyerinde toplu sözleşme yapan, 40 bin üyesiyle mücadele eden bir sendika olduklarını belirtti. Özkan Atar, “Bu bölgede güçlendikçe, çeliğin karşısında canını ortaya koyan metal işçilerinin makus tarihi değişmeye başladı. Gelecekte daha da hızla değişecektir,” dedi.

Atar, Hatay, Osmaniye ve Adana’da metal işçilerinin yüzlerinin güleceği günlerin yakında olduğunu ifade etti. Atakaş Çelik’te artık yetkili sendikanın Birleşik Metal-İş olduğunu vurgulayan Atar, işçilerin çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi. Toplantı, Genel Sekreter Ali Çeltek’in kapanış konuşmasının ardından, katılımcıların hep bir ağızdan attığı sloganlarla sona erdi. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Atakaş işçisi direnişin simgesi”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “İnadına sendika inadına DİSK” gibi sloganlar, işçilerin kararlılığını bir kez daha gösterdi. Atakaş Çelik işçileri, bu toplantıda sadece haklarını konuşmakla kalmayıp, aynı zamanda gelecekteki hedefleri için de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek, işçilerin sadece kendi haklarını değil, aynı zamanda sektörün genelini de etkileyecek bir güç oluşturdu. Özkan Atar’ın verdiği mesajlar, işçilerin moral ve motivasyonunu artırırken, sendikanın büyüme ve güçlenme hedeflerini de pekiştirdi. Toplantıda dile getirilen hedefler, işçilerin dayanışma ruhunu artırdı ve gelecekte daha güçlü bir sendikal hareket için zemin hazırladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.