Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, üniversite yöneticilerinden akademik personele, öğrencilerden ailelerine kadar geniş bir katılım oldu.
Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Yengil, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Coşkun, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ve fakülte akademik ile idari personeli katıldı. Ayrıca öğrencilerin aileleri de bu anlamlı günde yanlarındaydılar. Törenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Coşkun, Veterinerlik mesleğinin yalnızca bir bilim dalı değil, aynı zamanda merhamet, adalet ve duyarlılığın simgesi olduğunu vurguladı. Coşkun, veterinerlik eğitimine ilişkin, “Veterinerlik eğitimi, sabır, emek ve zaman isteyen bir süreçtir,” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Yengil ise veteriner hekimliğin, sadece sabır ve empati değil, aynı zamanda bilim ve disiplin gerektiren bir meslek olduğunu belirtti. Öğrencilere beyaz önlüklerinin, bilgiye, sorumluluğa, vicdana ve etik değerlere olan bağlılıklarının bir simgesi olduğunu ifade etti. Yengil, “Beyaz önlükle sadece bir mesleğe değil, aynı zamanda canlılara adanmış bir hayata da adım atıyorsunuz,” şeklinde konuştu. Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen ve Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu’nun da konuşmalarının ardından Antakya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, programa renk katan mini bir müzik dinletisi sundu.