enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
40,0009
EURO
46,9917
ALTIN
4.290,34
BIST
10.107,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
34°C
Hatay
34°C
Açık
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
32°C

Dönmez’den İskenderun’un kronik sorunlarına müdahale

06.09.2024
55

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Eylül ayı meclis toplantısında şehirdeki sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Dönmez, şehirdeki kronik sorunlara dikkat çekerek, çözüm sürecine hız verdiklerini belirtti. Dönmez, özellikle Pac Meydanı, eski üst geçit bölgesi, Şehit Pamir Caddesi ve varyant yolundaki trafik sıkışıklıklarıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. “Biz vatandaşın işini kolaylaştıracağız derken trafik sıkışıklığına neden oluyoruz,” diyen Dönmez, çözüm önerilerini şöyle sıraladı: “Sun Otelinden yukarıya çıkan, Şehit Pamir’den yukarıya çıkan ve Fener Caddesi’nden yukarıya çıkan yollar var. Her bir yolun tıkanıklığını gözlemledik. Esentepe istikametinden gelen araçların Fener Caddesi’ne girişinin trafiği nasıl etkilediğini gördük. Bu nedenle, bazı noktalar yeniden düzenlenecek.”

Dönmez, mevcut projelerin eksikliklerine de değindi. “Projelerin uygulama şekli hatalı olabilir. Bu yüzden bazı düzenlemeleri yapıyoruz. İskenderun’daki bazı bölgelere park yasağı getireceğiz,” dedi. İskenderun’un büyüyen ihtiyaçlarına ve kronik sorunlarına da dikkat çeken Dönmez, varyant yolunda yıllardır süren su birikintisi problemini kısa süre içinde çözeceklerini duyurdu. “10 yıldır devam eden sorunları çözmek için Büyükşehir ekipleriyle birlikte çalışacağız,” şeklinde konuştu. Başkan Dönmez, şehirdeki değişim ve gelişim sürecine olan inancını vurgulayarak, “Herakleitos’un dediği gibi, ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.’ Şehirlerin ve insanların değişim sürecine öncülük edeceğiz,” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.