enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5940
EURO
34,8484
ALTIN
2.496,68
BIST
9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

ESAD YENİDEN CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

27.05.2021
51
A+
A-

Suriye halkı dün Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Ülke genelinde 12 bin 102 seçim merkezinin oluşturulduğu seçimlere ilgi büyük oldu. Şam, Halep, Tartus ve Suveyda gibi illerde seçimlere katılım rekoru kırılırken, yakın zamanda terörden arındırılan Rakka kırsalı ile Deyrezor’un bir bölümünde de sandıklar kuruldu. Seçimlerin galibi 4. kez Beşar Esad oldu.

Suriyeli vatandaşlar sabah 07:00’den itibaren sandıklara akın etmeye başladı. Akşam 19:00’a kadar devam eden seçim süreci adeta Suriye’ye bağlılık eylemlerine dönüştü. On binlerce seçmen sandık başına Suriye bayrakları ile gitti, sloganlar attı, halaylar çekti.

Seçimler Yüksek Yargı Komitesi Üyesi Yargıç Nuri Fares, seçmenlerin yoğun katılımı nedeniyle bazı merkezlerdeki sandıkların seçimlerin başlamasından dört saat sonra tamamen dolduğunu belirtti. Fares, yoğunluk nedeniyle Deyrezor, Haseke ve Lazkiye’ye ek sandıklar temin ettiklerini bildirdi. Katılımın çok büyük olduğunu kaydeden Fares, bu durumun tüm beklentileri aştığını ifade etti.

Enformasyon Bakanı İmad Sara da sandıklarda oy kullanan Suriyelilerin yoğunluğunun pek çok ulusal ve siyasi anlam taşıdığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Vatandaşlar; terör ve ekonomik yaptırımlar yoluyla göz korkutma, yanıltma ve aç bırakma girişimlerine karşı sözlerini söylediler.”

Ayrıca Bakan Sara, seçimler için ABD, İran, Mısır, Irak, Lübnan, Danimarka, Avusturya ve Rusya’dan gelen 125 yabancı muhabirin seçimleri özgürce takip ettiklerini bildirdi.

BEŞAR ESAD: BATI’NIN SÖYLEDİKLERİNİN DEĞERİ SIFIR

Suriye lideri Beşar Esad da oyunu Şam’ın Duma ilçesinde kullandı. Burada bir açıklama yapan Esad, Suriyelilerin terörizmin karşısında bir ve beraber olduğunu söyledi, “Bir devlet olarak Suriye, Batı’nın ne dediğini önemsemiyor, söylediklerinin değeri sıfır” açıklamasında bulundu.

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere dışişleri bakanları önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, Suriye’deki seçimlerin, ‘adil ve özgür bir ortamda olmayacağını ve herhangi bir meşruiyetinin bulunmadığını’ iddia etmişti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.