enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

HBB, Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Harekete Geçti

19.04.2025
4

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), “Hatay’ın Evlatlarına Değer” anlayışıyla yürüttüğü sosyal destek projeleri kapsamında eğitime verdiği önemi sürdürüyor. HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Antakya Destek Eğitim Merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 439 öğrenciye ücretsiz kurs hizmeti sunuyor. Kitap, kırtasiye ve ulaşım desteği bir arada; HBB, sadece akademik destekle kalmayarak öğrencilere ulaşım, kırtasiye ve kaynak kitaplar gibi ihtiyaç duydukları her konuda destek veriyor. Kurslara katılan öğrencilere ücretsiz olarak konu anlatımlı ders kitapları, soru bankaları ve temel kırtasiye malzemeleri sağlanıyor. Öğrencilerin kurs merkezine ulaşımı da yine HBB tarafından ücretsiz şekilde karşılanıyor.

Deneyimli öğretmen kadrosu ve sistemli ölçme değerlendirme; Antakya Destek Eğitim Merkezi’nde görev yapan alanında uzman öğretmenler, öğrencileri merkezi sınavlara etkin biçimde hazırlamak için kapsamlı bir program uyguluyor. Eğitim süreci boyunca 45 Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30 Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 35 LGS deneme sınavı uygulanarak öğrencilerin gelişimi düzenli olarak takip ediliyor. Bu ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla öğrencilerin eksikleri belirlenip birebir destek sağlanıyor. Geçen yılın başarısı bu yıl hedef büyüttü; Geçtiğimiz yıl destek kurslarına katılan 230 öğrenciden 107’sinin üniversiteye yerleştiğini belirten HBB yetkilileri, bu başarının daha da yukarıya taşınması için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Kurslardan elde edilen başarı oranı, Hatay’daki gençler için umut kaynağı olmaya devam ediyor. Eğitime erişimde eşitlik hedefi; Hatay Büyükşehir Belediyesi, eğitime erişimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla destek kurslarını il genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Daha fazla öğrenciye ulaşmayı amaçlayan bu projelerle özellikle dezavantajlı bölgelerdeki gençlerin de sınavlara güçlü bir şekilde hazırlanması sağlanıyor. Kurslara dair detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için vatandaşlar ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden bilgi alabiliyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.