enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
39,8456
EURO
46,9548
ALTIN
4.271,10
BIST
10.239,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
33°C
Hatay
33°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

HBB SAMANDAĞ’IN ATIK SU ALTYAPISINI YENİLİYOR

04.07.2025
5

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), altyapı ağını güçlü temeller üzerine oluşturmak ve kentin ayağa kalkmasını sağlamak amacıyla il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün “Hatay’da Altyapısız Mahalle Kalmayacak” ilkesiyle yola çıkan HBB Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (HATSU), 15 ilçede alt yapı hatlarının oluşturulması, yenilenmesi ve onarılması çalışmalarına aralıksız devam ediyor. HATSU ekipleri, Samandağ’da uygulamaya alınan muhtelif mahallelerde Kanalizasyon Şebekesi, Terfi Merkezleri ve Terfi Hatları Yapım İşi projesi kapsamında 7.428 metre hat imalatı ve 189 adet taban kurulum işini tamamladı.

Koyunoğlu, Kuşalanı, Sutaşı ve Kapısuyu (Çevlik Mevkii) mahallelerini kapsayan proje kapsamında 1504 metre atık su terfi hattı, 19.058 metre de kanalizasyon şebeke hattı olmak üzere toplam 20.562 metre altyapı çalışması yapılacağı bilgisini paylaşan HATSU yetkilileri iş kapsamında 471 adet muayene bacası, 989 adet parsel bacası, çeşitli mekanik ve elektrik işlerinin yapılacağını açıkladı. Yetkililer, tüm canlıların ortak yaşam alanı olan doğanın korunması ve atık suların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi amacıyla hayata geçirilen projelerin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Sutaşı Mahalle Muhtarından Teşekkür; Sutaşı Mahalle Muhtarı Bülent İs, deprem nedeniyle altyapı hatlarının ciddi şekilde zarar gördüğünü ve yenilendiği için mutlu olduklarını söyledi. Muhtar İs, “Atık sularda tahliye yetersiz ve taşmalardan dolayı çevre kirliliği çok oluyordu. Tıkanmalar, arızalar çok oluyordu ve büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Altyapıyı komple bitireceğiz mahallemizde. Yaşanabilecek bir mahalle olacağız. Çalışmalarda büyük emeği olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve HATSU ekiplerine mahallem adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.