enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

İSDEMİR GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYOR

28.09.2021
53
A+
A-

İsdemir’in İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı, gerçekleştirildi. Hatay’lı çocuklar, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda hem eğlenecek hem akülü araba kullanacak hem de trafik kuralları ile işaretlerini öğrenecek. Yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na Hataylı öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü himayelerinde ülke genelinde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor. Çocuk trafik eğitim parkları ile öğrencilere trafik bilincinin öğretilmesi, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve karşılaşılan sorunlara ne gibi tedbir alınacağının öğretilmesi amaçlanıyor. Hatay’da da geçtiğimiz yıl inşasına başlanan ve İsdemir’in katkılarıyla Antakya’nın Günyazı Mahallesi’nde 10 bin metrekare alanda kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, yapılan hazırlıkların tamamlanmasının ardından hizmete açıldı.

 ‘Hatay Valiliği Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı 27 Eylül Pazartesi günü yapılan tören ile gerçekleştirildi. Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli ve Hatay protokolü katıldı.

 İsdemir, parkın inşasına destek olmanın yanı sıra, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilerin uygulamalı eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 10 adet akülü araç bağışladı. Bu sayede öğrenciler trafik kurallarını kendileri için oluşturulan özel parkurlarda ve akülü araçlarla tecrübe ederek öğrenme fırsatı bulacak. Çocukların pratik yapma şansı yakalayacağı Trafik Eğitim Parkı’nda yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ile bina, okul ve hastane gibi çeşitli yapılar da yer alıyor. Pratik eğitimde çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları eğitmenler tarafından gösterilerek aktarılacak.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.