enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

İSTE’NİN ‘YEŞİL VATAN’ HEDEFİNE AKİYAD DESTEĞİ

09.09.2021
53
A+
A-

Kısa adı AKİYAD olan Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği, geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlarında etkilenen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) yerleşkesinde Hatıra Ormanı oluşturuyor. Ağaçlandırma çalışmasına yönelik, İSTE’den ağaç ekim alanı için yer gösterilmesi talebinde bulunan Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği’nin (AKİYAD) talebi, üniversite yönetim kurulu tarafından uygun görüldü. AKİYAD tarafından oluşturulacak Hatıra Ormanı için ağaç dikimi yapılacak alan belirlenerek, kroki üzerinde AKİYAD Yönetimine bildirildi.

Gösterilen alana AKİYAD tarafından 3000 ağaç dikimi gerçekleştirilecek. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci tarafından yönetim kurulu kararı AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık’a teslim edildi.

AKİYAD Başkanı Veysel CINCIK, İSTE’nin içinde olduğu tüm sosyal projelere katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, “Sayın Rektörümüzün mesai mefhumu gözetmeksizin, kentimizin göz bebeği olan Üniversitemiz için yaptığı çalışmalar inkar edilemez. Başta iş insanlarımız olmak üzere, siyasetçiler, STK’lar ve toplumun her kesimi İSTE’ye sahip çıkmalı, destek olmalıyız. İskenderun’un tercih edilen bir Üniversite şehri olması, İl olmayı hak eden kentimize ayrı bir değer kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

AKİYAD Yönetim Kurulu ve Üyelerine Başkan Veysel Cıncık şahsında YEŞİL VATAN hedefine destekleri için teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Yaptığımız tüm ağaçlandırma çalışmalarında, Yeşil Vatan hedefi ile yurdumuzun yeniden yeşertilme çalışmalarına katkı sağlayacağımızı vurgulamıştık. Bu çabamıza destek sunmak isteyen kurumlarla iş birliği  yapmak süreci hızlandırıyor. AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık’a ve tüm üyelere bu projeleri için İSTE ailesi ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmaları için başarılar diliyorum” dedi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.