enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

KALACAK YER BULAMAYAN ÖĞRENCİLER ‘BARINAMIYORUZ HAREKETİ’ BAŞLATTI!

21.09.2021
24
A+
A-

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla üniversite öğrencilerinin en büyük problemlerinden biri barınma oldu. Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle hala yerleşecek bir yer bulamayan öğrenciler “Barınamıyoruz Hareketi” başlattı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda sabahlayan öğrenciler, “Komşunuz olmak yerine keyfimizden sokaklarda yatmıyoruz. Milyonlarca öğrencinin ortak hikâyesini anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yurt ve kiralık daire ücretleri nedeniyle öğrenciler barınacak yer bulmakta zorlanıyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen bir grup öğrenci, “Barınamıyoruz Hareketi”ni hayata geçirdi. Öğrenciler, önceki gün İstanbul Kadıköy’de bir araya gelerek Yoğurtçu Parkı’nda sabahladılar. Milliyet’te yer alan habere göre, kalacak yerleri olmadığını belirten öğrenciler, yaptıkları açıklamada “Abartılı bir tepki vermiyoruz, komşunuz olmak yerine keyfimizden sokaklarda yatmıyoruz. Milyonlarca öğrencinin ortak hikâyesini anlatıyoruz” ifadelerini kullandılar. Seslerini duyurmak için en ulaşılabilir seçenek olan banklarda buluştuklarını aktaran öğrenciler, “İyi ihtimalle binlerce liraya bulabildiğimiz penceresiz, karanlık, dar odalar yerine tercihimizi, sorunun çözümü olabilmek için geniş gökyüzünün altındaki parklarda, sıra arkadaşlarımızla geçirmekten yana kullanıyoruz” diye konuştular.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın da katıldığı protestoya vatandaşlar ise öğrencilere yemek getirerek destek oldu. Öğrenciler, önümüzdeki günlerde de parklarda yatmaya devam edeceklerini açıkladılar. Kiralık daire fiyatlarının yüksek olması ve yurtların pahalı olması nedeniyle öğrenciler mağdur durumda. Geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan penceresi olmayan küçücük bir odanın 900 TL olması tepki çekmişti. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, change.org’da kampanya başlatarak destek istedi. Kampanya dün saat 17.00 itibarıyla 54 bin kişi imza attı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.