enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,4782
EURO
36,1904
ALTIN
2.955,91
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Çok Bulutlu
19°C
Hatay
19°C
Çok Bulutlu
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

LİMAKPORT ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

24.08.2020
24

Liman Kenti olan İskenderun’da Lojistik sektörünün geliştirilmesi, yeni lojistik firmalarının kurulması , ve bu alanda istihdamın arttırılması için çalışmalar yapan LimakPort İskenderun Limanı köklü bir lojistik geçmişi olan İskenderun körfezinde bu sektörün ana omurgasını oluşturan yerel Gemi acentelerinin Konteyner lojistiği işinde yer almaları için destek vereceğini açıkladı.
LimakPort İskenderun Limanı Genel Md. Yrd. Mehmet Ünlü yaptığı açıklamada “ 2012 yılında özelleşen İskenderun Limanına yapılan kapsamlı yatırımlar ve son yıllarda İskenderun Körfezine yapılan diğer iskele yatırımları sonucu bölgemizde lojistik sektörü her geçen gün gelişiyor. 1996-20010 yılları arasında, Avrupa Birliği ve Akdeniz ülkelerinde konteyner taşımacılığının ön plana çıkması ile bölgemizdede denizyolu taşımacılığı konteynerize olmaya başlamıştır. 10 yıl öncesine kadar İskenderun Körfezinde konteyner gemilerini elleçleyecek altyapı bulunmaz iken bugün LimakPort İskenderun Limanı ve Assan iskelesinde toplam 1.300.000 Teu/yıl Konteyner elleçlemesine imkân veren altyapılar oluşturuldu. Mersin ve İskenderun Körfezinde yıllık toplam elleçlenen 2.400.000- Teu/yıl konteyner hacminin 700.000 Teu/yıl, yani tüm doğu Akdeniz bölgesinin yaklaşık %30 hacmi İskenderun Körfezine dönmüştür. Ayrıca daha önce dökme gemi ile ithalat ve ihracat yapan bölge sanayicileri bugün bir kısım ihracat ve ithalatlarını konteyner ile yaparak daha geniş pazarlara ulaşmaktadır. İskenderun körfezinin bu pazardan alacağı pay giderek artacağı ön görülür iken, köklü bir lojistik geçmişi olan İskenderun körfezinde bu sektörün ana omurgasını oluşturan Gemi Acentelenin Konteyner lojistiği işine girmeleri bölgenin ekonomik ve istihdam açısından kalkınmasında önemli bir etken olacaktır ve gelişime hız katacaktır. Bu alandaki açığı kapatmak ve İskenderun körfezindeki lojistik eko sistemi geliştirme çalışmaları yapan LimakPort İskenderun Limanı, yerel gemi Acentelerinin İskenderun Körfezinde gelişmekte olan konteyner trafiğinden pay almalarını sağlamak ve geçiş sürecinde bu alana girmek isteyen gemi acentelerini destekleyerek katkı sunmayı hedefliyor”
LimakPort İskenderun Limanı Genel Md. Yrd. Mehmet Ünlü bu kapsamda; İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Soner Esmer,in moderatörlüğü ve sunumu, LimakPort İskenderun Limanı’nın girişimleri, DENİZ Ticaret Odası İskenderun şubesi ve İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği’nin katkıları ile düzenlenecek bir panelde konteyner lojistiği alanına girmek isteyen gemi acenteleri ile bir araya geleceğiz. Yapılacak bu ve benzeri çalışmaların Liman Kenti olan İskenderun’da 1970-80 li yıllarda yaşanan ekonomik ve lojistik canlılığın tekrar yakalanması hedefleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.