İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin muhtarlar ile istişare toplantısının sonuncusu, hafta sonu gerçekleştirildi. Düzenlenen üç toplantıda, muhtarlar sorunlarını dile getirdi. 3 haftada ortaya çıkan en önemli sıkıntının Hatsu’nun görevini tam anlamıyla yerine getirmemesi olduğu görüldü.
İGC Basın merkezinde bir araya gelen muhtarlar yaşadıkları sorunları anlattılar. Dernek Başkanı Ali Rıza Kekeç, müdürünün tayin olmasından sonra Enerji-Sa’da bir boşluğun oluştuğunu, sıkıntılı zamanlarda muhatap bulamadıklarını söyledi.
Güzelçay Mahallesi Muhtarı Mehmet Zebun, mahallesinde TIR’ların belirli güzergah olmadan geçtiklerini, tehlike oluşturduklarını, mahalledeki 2 okulun öğrencileri için olumsuz ortam yarattıklarını, acilen bu araçlar için alternatif güzergahın olması gerektiğini söyledi. Zabun, bu araçlar yüzünden acil durumlarda itfaiye veya ambulansların olay mahaline ulaşamadığını ifade etti.
Aşkarbeyli Mahallesi Muhtarı Alaattin Pişgin, Suçıkağı ve sakıt da sık sık elektriklerin kesilmesi yüzünden kendi mahallesinin de elektriklerinin kesildiğini belirterek ‘’halbuki buraya bir elektrik kesicisi konsa, bizde elektrik kesilmez’’dedi. Pişgin, Feyezan kanalıyla ilgili bazı sorunlarının olduğunu da söyledi.
Azganlık Mahallesi Muhtarı Murat Saraç da, mahallesindeki terfi istasyonunda 2 pompanın çalışmaması nedeniyle lağım sularının dışarı aktığını, İbni Sina Okulu öğrencileri için mikrobik tehlike oluşturduğunu belirterek, ‘’ilgililere bildirdik ama henüz bir gelişme olmadı’’ dedi.
Karayılan Mahallesi Muhtarı Enver Sarraç da, Azganlık ile sorunlarının aynı olduğunu belirtti.
Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Türkoğlu da pompa sorununun kendilerini de etkilediğini ifade ederek, Gübre Fabrikaları’ndan şikayetçi oldu. Türkoğlu, fabrikadan bırakılan zehirli maddelerin olduğunu, bunun da halk için tehlike oluşturabileceğini açıkladı.
Kavaklıoluk Mahalle Muhtarı Fethi Bakır ise konuşmasında pek çok muhtar gibi Hatsu ile sorun yaşadıklarını belirterek, ‘’mahallemde altyapı yok. Mezarlıkların da düzenlenmesi gerekiyor.’’ Dedi.
Sarıseki Mahallesi Muhtarı Serkan Saygılı mahallesinde de Tır sorununun olduğunu, bu dev araçların park etmesi yüzünden düğün salonuna girilemediğini belirterek, ’’mahallemdeki Tosyalı Spor Merkezi her geçen gün tahrip ediliyor. Bu tesis elden geçirilmelidir’’ dedi. Saygılı, 11 ay önce mahalleden sökülen çocuk oyun parkının yenisinin hala monte edilmediğini ifade etti.
Akarca Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sert de konuşmasında mahallesinde bulunan köprünün korkuluklarının olmadığını, herhangi bir kazada araçların derin olan vadiye düşebileceğini söyledi. Muhtar Sert, mahalleye gelen dolmuşların son durağının yanlış yerde olduğunu, burada inenlerin evlerine ulaşmak için 1.5 kilometre daha yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, ‘’yaşlı, hamile insanlarımız çok zorlanıyorlar. Öğrencilerimizin çoğu evlerinin önüne servis geldiği için başka mahallelerdeki okullara gidiyor. Yetkililerden çözüm istedik ama hala olmadı’’
Akçay Mahallesi Muhtarı Mehmet Bebek ise Enerji-Sa’dan şikayetçi oldu. Mahallesine bu güne kadar 1 TL bile yatırım yapılmadığını belirten Bebek, ‘’elektriklerimiz çok sık kesiliyor. Diyaliz makinalarının çalışmaması hastaları sıkıntıya sokuyor. Ayrıca altyapı sorunumuz büyük. 2 bin 500 nüfusumuz var ve ilgi bekliyoruz.’’dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık ise, Hatay’ın altyapı hazırlanmadan Büyükşehir statüsüne alındığına dikkat çekerek, “3 haftadır yaptığımız toplantılarda en önemli sorunun Hatsu olduğunu gördük. Hatsu, görevini aksatmamalı. En basit bir mazgalın temini bile, bu kadar zor olmamalı. Bizim en büyük sorunumuz günübirlik yaşamamız ve yarına ‘Allah Kerim’ dememiz. Kentimizdeki yaşam kalitesinin artması için üzerimize düşeni yapacağız. Amacımız kişi veya kurumları rencide etmek değil, sorunların çözümüne katkıda bulunmak. Kentimizdeki diğer STK ve Dernekler ile de bu toplantıları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.