enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

SİYASİLERE SİTEM!

04.06.2021
51
A+
A-

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası (HESOB) Başkan Vekili Erol Akın ve İskenderun’daki Esnaf Oda Başkanları, Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneğini ziyaret ettiler.

AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık tarafından karşılanan oda Başkanları ile, Ülke ve bölge gündemindeki konular üzerinde fikir alış-verişinde bulunuldu. AKİYAD yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan HESOB Başkan Vekili Erol Akın, pandemi sürecinde büyük sıkıntı yaşayan küçük esnafın sorunlarına dem vururken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle pek çok esnafın işyerini kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken önderliğinde, esnafların sorunlarının bertaraf edilmesi yolunda çalışmalar yaptıklarını, küçük miktarlarda da olsa esnafa verilen destek primlerinin, ayakta kalma sürecini kısa süre uzattığını belirten Başkan Akın, “Bir yandan salgın hastalık nedeniyle getirilen kısıtlamaların mağduriyetini yaşarken, diğer taraftan İlçemizin İl olması konusundaki kararlılığımızı toplumun her kesimine deklare ediyoruz. İlçemizdeki tüm oda Başkanları İl olma konusunda hemfikir. Bölge siyasetçilerinin de suskunluklarını bir tarafa bırakıp, bizlere liderlik yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Küçük esnaf can damarımızdır. Esnaf ayakta kalamaz ise, ülke ekonomisi sarsılır. Devlet’in verdiği destekleme primleri yok denecek kadar az. Ancak esnafımız buna da şükür etmesini bilerek, Devlete bağlılığını en güzel şekilde ifade ediyor. İskenderun’un il olması konusunda da geçmişten bugüne lokomotif görevi üstlenen Esnaf odalarımız, ne yazık ki yalnız bırakılıyor. Belediye Başkanı suskun, Milletvekilleri suskun. Amaçları nedir? Niye susuyorlar? Hiçbirimiz bilemiyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki, siyaseten en talihsiz dönemimizi yaşıyoruz. Toplumun her kesiminden Belediye Başkanı ve Milletvekillerine sitem var. Ama O’nlar umursamazlıklarını sürdürüyorlar. Bizler, yani İskenderun’u gerçekten sevenler, mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. İskenderun İl olmayı çoktan hak etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da bu haklı talebe duyarsız kalmayacağına inanıyorum” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.