enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

TALİBAN SÖZCÜSÜYLE YAYIN YAPARAK GÜNDEM OLMUŞTU. AFGAN SUNUCUNUN ÜLKEDEN KAÇTIĞI ÖĞRENİLDİ

30.08.2021
17
A+
A-

Afganistan’da kontrolünü ele geçiren Taliban’ın bir yetkilisi ile röportaj yapan ve tüm dünyada gündem olan Beheshta Arghand isimli Afgan kadın sunucunun da kendini güvende hissetmeyerek ülkeyi terk ettiği öğrenildi.

Dünya, 20 yıl sonra Afganistan’ın yeniden kontrolünü ele geçiren Taliban’ı konuşuyor. 10 gün içinde başkent Kabil ve diğer pek çok kritik noktayı ele geçiren Taliban, artık ülkenin tek hakimi konumunda. Taliban yönetimi altında Afganistan’da özellikle kadınları neyin beklediği ise en merak edilen soruların başında geliyor.Bu konuda ılımlı mesajlar veren Taliban geçtiğimiz haftalarda ezber bozan bir adım atmış, Beheshta Arghand isimli Afgan kadın sunucunun programına bir Taliban yetkilisi konuk olmuştu. 2004 yılında Afganistan’da kurulan TOLO News kanalında yayınlanan bu program kısa sürede dünyanın farklı noktalarında manşet olmuş ve Arghand’ı kısa sürede meşhur bir gazeteci haline getirmişti.Arghand bu röportajdan kısa süre sonra bir Taliban suikast girişiminden sağ kurtulan aktivist Malala Yousafzai ile bir söyleşi yapmıştı. Ancak Arghand, Taliban’ın verdiği tüm ılımlı mesajlara rağmen kendisini güvende hissetmedi.CNN International’da yer alan habere göre, sunucu ülkeyi terk etti. CNN ekibine açıklamalarda bulunan Arghand, “Ülkeyi terk ettim çünkü milyonlarca insan gibi ben de Taliban’dan korkuyorum” dedi. Söz konusu mülakat ile ilgili de konuşan sunucu, “Bunu Afgan kadınlar için yaptım” ifadelerini kullandı.

Yousafzai ile röportaj yaptıktan iki gün sonra Arghand ülkeden ayrılmak için girişimlerde bulundu ve salı günü, birkaç aile üyesiyle birlikte Katar Hava Kuvvetleri’ne ait tahliye uçuşuna bindi. Taliban’ın sözlerini tutması durumunda ülkesine geri dönebileceğini belirten Arghand “Taliban söylediklerini uygular ve durum düzelirse ülkeme geri döneceğim ve ülkem için, halkım için çalışacağım” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.