enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5689
EURO
34,9306
ALTIN
2.426,05
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
35°C
Hatay
35°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

TALİBANIN ÖLÜM LİSTESİ AÇIKLANDI!

01.09.2021
21
A+
A-

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban üyeleri, dün kapı kapı dolaşarak “haçlılar için çalışan” olarak tanımladığı kişilere “Ya teslim olun ya da ölün” mesajı vermişti. Diğer taraftan Afganistan’ın Tacikistan Büyükelçisi Mohammad Zahir Aghbar, Taliban’ın ölüm listesini açıkladı. Buna göre listenin zirvesinde Taliban’ın giremediği tek yer olan Pençşir’deki direnişçilerin başında olan Ahmed Mesud, Yar Dostum ve kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih de bulunuyor. 20 yıl sonra son ABD askerinin Kabil’den ayrılması ile Afganistan’da bir dönem resmen sona erdi. 20 yıl sonra iktidarı ele geçiren Taliban ülkenin büyük bir bölümünde kontrolü sağlamış durumda. Son dönemde ılımlı mesajlar veren Taliban’ın yeni dönemi merakla beklenirken ülkeden rahatsız edici haberler gelmeye devam ediyor. Örgütün bir ‘ölüm listesi’ olduğu ve ABD ve NATO güçlerine yardım eden kişiler ve muhaliflerin bu listede yer aldığından endişe ediliyordu. Ülkeden gelen son haberler bu endişeleri doğrular nitelikte. Zira Taliban dün, bu 20 yıllık dönemde ‘Batı’ ile çalışanların kapılarına mektup asmaya başlamıştı. Taliban ‘haçlılar için çalışan’ olarak tanımladığı bu kişilere mektuplar ile ‘Ya teslim olun ya da ölün’ mesajı vermişti.

Afganistan’ın Tacikistan Büyükelçisi Mohammad Zahir Aghbar ise Taliban’ın hedefindeki kişiyi açıkladı. Sputnik’te yer alan habere göre, Aghbar Taliban’ın Pençşir’deki direnişin lideri Ahmed Mesud’u öldürmeyi planladığını söyledi. Ülkede efsane komutan olarak anılan Şah Mesud’un oğlu olan Ahmed Mesud Taliban karşıtı direnişin en önemli üç isminden biri olarak gösteriliyor. Kabil’e yaklaşık 160 kilometre uzakta bulunan Pencşir’de toplanan direniş hareketin lider kadrosunda Özbek asıllı Raşid Dostum’un oğlu Yar Dostum ve Cumhurbaşkanı Gani’nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih de yer alıyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.