enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

TARİHİ BİNA MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR

09.06.2021
32
A+
A-

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya ilçesindeki tarihi bir binanın edebiyat müzesine dönüştürüleceğini bildirdi. Yayman, yazılı açıklamasında, son 3 yıldır Hatay’ı müzeler şehri ve kültür turizminin başkenti yapacaklarını dile getirdiklerini hatırlattı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Hatay Turizm Platformu olarak korona salgını döneminde dahi düzenli olarak toplandıklarını vurgulayan Yayman, Hatay turizmini salgın sonrası döneme hazırlamaya çalıştıklarını belirtti. Yapılacak edebiyat müzesinin de bu hedefler doğrultusunda atılan önemli bir adım olduğunu söyleyen Yayman, şunları kaydetti:

“Hatay’a gelen bir turistin eşsiz hikayemizle aklını, harika yemeklerimizle midesini ve muhteşem müzelerimizle ruhunu doyurmayı hedefliyoruz. Hatay, Türkiye’nin açık hava müzesidir ve bacasız sanayi turizmden daha fazla pay almalıdır. Saray Caddesi üzerinde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın restore edilme aşamalarını adım adım izledik. Kısa sürede bu binanın kurtarılarak yeni bir fonksiyon verilmesi şehrimiz adına çok önemli ve mutluluk verici bir gelişmedir. Bina hem yok olmaktan kurtarılmış hem de şehrin en güzel binalarından biri olmuştur. Yaparsa AK Parti yapar” sözünü hayata geçirmenin ve Hatay Edebiyat müzesini de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yayman, eserin Hatay’a kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’e teşekkür ettiklerini kaydetti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.