enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
33°C

YAŞADIĞI ACILAR TARİFSİZ

02.01.2021
29
A+
A-

Hatay’da uzun süredir Akcurun İlkokulu Müdürlüğü görevini sürdüren Cevdet Alkan, koronavirüs salgını sürecinde ilk olarak 20 Kasım’da 61 yaşındaki ablasını kanser hastalığı kaybetti. Ablasının hayatını kaybetmesinden bir süre sonra 90 yaşındaki babası ve 86 yaşındaki annesinin koronavirüse yakalandığını öğrendi. Alkan’ın babası koronavirüsten hayatını kaybetti. Bu süreçte kendisi de virüse yakalan Alkan, ayrı bir evde izolasyon sürecine girdi. Babasını kaybettikten 2 gün sonra ise annesinin ölüm haberi alan okul müdürü, yıkıldı. Evinde karantinada olduğu için cenaze törenlerine de katılamayan Alkan, bir süre sonra ise 63 yaşındaki diğer ablasının koronavirüs nedeniyle öldüğü haberini aldı. 16 gün içinde 4 aile bireyini kaybetmenin acısını yaşayan Alkan, koronavirüsü hafif belirtilerle atlattı.

“HİÇBİR ŞEY YAPAMAMANIN ACISINI YAŞADIM”

Her şeyin 20 Kasım’da ablasını kanserden kaybetmesiyle başladığını dile getiren Alkan, sırasıyla 27 Kasım’da babasının, 29 Kasım’da annesinin, son olarak da 5 Aralık’ta ablasının öldüğünü söyledi. Kendisinin testinin pozitif olmasından dolayı annesinin cenazesine katılamadığını belirten Alkan, ona veda etmemenin burukluğunu yaşadığını söyledi. Art arda gelen acıların şok edici olduğunu vurgulayan Alkan, “Kendi canımdan 4 kişinin vefatını izledim, çaresizlik içinde hiçbir şey yapamamanın acısını yaşadım. Bu öyle bir acı ki annemin bile cenazesine katılamadım, ona veda etme şansım olmadı” diye konuştu.

“ANNEME SON KEZ VEDA EDEMEDİM”

Kendisinin koronavirüsü hafif belirtilerle atlattığını ama bu duruma sevinemediğini dile getiren Alkan, hem fiziksel hem de ruhsal olarak çöküntü yaşadığını kaydetti. Karantina sürecinde, sevdiği insanların yanında olamamanın tarifsiz bir acı olduğuna değinen Alkan, “Hastayken yanına gidemiyorsunuz, ölüm olsa cenazelerine katılamıyorsunuz. Anneme son vedayı edemedim. Bir şey yapamamak çok acı verdi. Bu hastalığı önemseyin. Kendinizi, sevdiklerini korumak adına, gerekli tedbirleri alın. Bana, aileme bir şey olmaz düşüncesiyle hareket etmeyin. Size bir şey olmayabilir ancak yanına girip çıktığınız anne ve babanızın ağır bir hastalık geçirmesine hatta ölümüne sebep olabilirsiniz. Bunun pişmanlığını ömür boyu yaşayabilirsiniz” dedi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.