enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

”YENİ TEDBİRLERİ ALMAYA MECBURUZ VE ALACAĞIZ”

27.11.2020
19
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı kabinesi kararları ile hayata geçirilen ek önlemlerle ilgili vaka ve ölüm artışlarındaki seyirle ilgili çok önemli açıklamalar geldi. Cuma namazı çıkışında İstanbul’da konuşan Erdoğandan son dakika açıklaması: “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız”

Başkan Erdoğan Cuma namazı çıkışında Üsküdar’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koronavirüsle ilgili de önemli değerlendirmeler yapan Erdoğan yeni tedbirlerin alınacağını belirtti.”Değerli arkadaşlar yeni tedbirlerle alakalı olarak birinci derece tabi bu işin sorumlusu bildiğiniz gibi Bilim Kurulumuz. Her türlü hazırlığı çalışmayı yürütüyorlar. Tabi burada vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere dikkat etmediğini, sigara içmeye varıncaya kadar yapıldığını görüyoruz. Maske kuralına uyulmadığını görüyoruz.Tamam diye ifade ettiğimiz (Maske, Mesafe ve Temizlik kuralı) bunlar bizim için çok önemli. Hijyen çok önemli. Buna dikkat edilmediği sürece hele hele büyük şehirlerde bu koronavirüsün artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.Biz tabi Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.

“HASTANELERDE SORUN YA DA EKSİK YOK AMA…”

Bizim hastanelerle ilgili bir sıkıntımız yok. Fiziki altyapı olarak da bir sıkıntımız yok. Ancak virüsün yayılmasını önlememiz gerekiyor.Şu anda tedbir olarak aşı konusu biliyorsunuz gündemde Aşılarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yan etkileri var mıdır? Nelerdir? Bunlarla ilgili hep takiplerimiz devam ediyor.

GÖNÜLLÜLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Faaliyetlerimiz hızla ilerlerken Rusya, Çin, Almanya özellikle Uğur bey ve eşinin çalışması hassasiyetle ilerliyor. Bütün bunlarla birlikte gönüllüler diyebileceğimiz vatandaşlarımıza yönelik adımlarımız da var. Onun da hazırlıklarını yapıyoruz. Bakanımız ve tüm sağlıkçılarımızın kararlı tutumlarıyla bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.Tabi vaka ve vefat sayılarının artması bu süreçte bizim en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur. Temenni ederiz ki bunları da süratla aşalım.Yurt dışından alınacak aşı konusu bir matematik süreç değil. Bu çalışmaları yürüten firmaların başta TÜBİTAK olmak üzere bize verdikleri raporlar üzerinden ilerliyoruz. Bu raporlar ışığında en erken Nisan olduğu konusunda bir öngörü var.

YERLİ AŞIDA ÖNGÖRÜ NİSAN, DİĞERLERİNİ DENEMEYE BAŞLADIK

Başkan Erdoğan’ın son dakika açıklamaları arasında aşı konusu da önemli bir yer tuttu. Erdoğan konuşmasında “Ama tabi Rusya’da sayın Putin’le, Almanya ve Çin ile görüşmelerimiz var. Oralardan gönderilen aşılarla da gönüllüler üzerinde kullanmaya başladık” dedi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.