enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

Yıkım kontrolsüzlüğü: 5 katlı bina yan yattı

16.08.2024
7
A+
A-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde hasar gördüğü için kontrollü yıkımına başlanan 5 katlı bina yan yattı. Kent genelinde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen afetin ardından ağır hasar alan ve mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımları sürüyor. Numune Mahallesi’nde ağır hasar alan 5 katlı binanın yıkımı için polis güvenlik önlemi aldı, çevre binalardaki vatandaşları tahliye etti. Ardından iş makineleriyle yıkımına başlanan bina yan yattı.

Yan yatan binanın bir kısmı, bitişikteki apartmanın balkonuna çarptı, fırlayan beton parçaları bir dairenin pencere camlarını kırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, bölgedeki elektrik ve doğalgazı keserken hasar alan binada inceleme başlatıldı. Şehir dışından evine geldiğini ve yan binanın yıkımını kayda alırken binanın devrildiğini cep telefonuyla kaydettiğini anlatan Sıla Fatma Akdemir, “Eve geldim baktım ki yıkım var. Araba içerisindeyiz, ben deprem gününü o sallantıyla tekrar yaşadım. Ben şikayetçi olacağım. Depremden sonra daha 5 ay olmuş ev tutalı, bir buçuk yıl evsizdim. Çok mağdurum ve çok korktum.” dedi. Evlerine giremedikleri için tepki gösteren Şerif Önal da yıkımın yapılacağından haberi olmadığını dile getirerek, “Evimize zarar vermişler. Penceremizi, camımızı patlatmışlar. Yan komşumuzun balkon duvarını kırmışlar. Evimiz orada var, ama biz giremiyoruz.” diye konuştu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.