enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5082
EURO
34,8818
ALTIN
2.433,27
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

1 Yaşındaki Kızıyla Parklarda Yaşayan Genç Kadın, Sığınma Evine Yerleştirildi

05.09.2020
71
A+
A-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dini nikahlı eşi tarafından terk edildikten sonra sığınmak istediği ailesinin de kendisini kabul etmemesi üzerine 1 yaşındaki kızıyla parklarda yaşamaya başlayan Zeynep Arık (25) kadın sığınma evine yerleştirildi. Arık, “Beni ve çocuğumu sokakta bırakmayan devletimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anne-babasının ayrılması üzerine 9 yaşında yerleştirildiği yetiştirme yurdunda büyüyen Zeynep Arık, 18 yaşını doldurduktan sonra kendi ayakları üzerinde durmak istedi. Bu dönemde tanıştığı kızının babasıyla dini nikah kıydı. Ancak iddiasına göre, dini nikahlı eşi, kendisini terk etti. İstanbul ve Antalya’da yaşayan anne ile babasına sığınmak isteyen Arık yine iddiasına göre, kabul edilmedi. Geçici işlerde çalışmaya başlayan Zeynep Arık, oturduğu evden kirayı ödeyemeyince çıkmak zorunda kaldı.

DEVLET SAHİP ÇIKTI

1 yaşındaki kızıyla parklarda yaşamaya başlayan Zeynep Arık’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sahip çıktı. İskenderun Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü görevlileri, Zeynep Arık ile 1 yaşındaki kızını, dün akşam parktan alıp, kadın sığınma evine yerleştirdi.

‘ÇOCUĞUMUN KARNINA SICAK YEMEK GİRECEK’

Çok mutlu olduğunu söyleyen Arık, “Haberin çıkmasının ardından birçok vatandaş beni tanımadan yardımcı olmak istedi. Bu insanlığının ölmediğinin göstergesi. Devletimiz büyük, bana elini uzattı. Beni ve çocuğumu sokakta bırakmayan devletimize çok teşekkür edilorum. Gerçekten çok mutluyum. Hiçbir anne bu duruma düşmek istemez. Birazdan çocuğumun karnına sıcak yemek girecek ve artık insanların farklı bakışlarından kurtuluyorum. Devletimizin kurumunda güvenle kalacağım” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.