enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Çok Bulutlu
31°C

100 ODALI GÜVERCİN OTELİ

28.12.2021
128
A+
A-

Diyarbakır’da 2014 yılında kurulan Güvercin Oteli, binlerce güvercine ev sahipliği yapıyor. İşletme sahibi, ısıtmalı odalarda yaklaşık 10 bin güvercinin konaklayabildiği 100 odalı otel için en az 100 kişinin sıra beklediğini söyledi.

Diyarbakır’da hizmet veren “Güvercin Oteli”nde meraklıları tarafından kiralanan odalarda konaklayan yaklaşık 10 bin güvercin sobayla ısıtılıyor. Merkez Bağlar ilçesinde güvercin meraklıları için 2014 yılında kurulan “Güvercin Oteli”, 7 yılda binlerce güvercine ev sahipliği yaptı. “Gökela”, “Atlas”, “Zeytini”, “Külreng”, “Narenci” ve “Cigeri” gibi farklı ırklardan rengarenk güvercinlerin konakladığı otelde özellikle kış aylarında yer bulmak imkansız hale geldi. Soğuk kış günlerinde güvercinlerine sıcak ve konforlu bir ortamda barınma imkanı sunmak isteyenler, elektrik ve odun sobası ile ısıtılan, fındık, fıstık ve bademin yanı sıra onlarca çeşit yem imkanı sunulan 3 bloklu Güvercin Oteli’ni tercih ediyor.

Toplam 100 odadan oluşan ve 24 saat kamera sistemi ve bekçiyle korunan otel, kış aylarında güvercin meraklılarının vazgeçilmezi haline geldi. Otel yöneticisi Mehmet Batmaz, Diyarbakırlıların güvercin sevdasının kendilerine de aşılandığını söyledi.

Yaklaşık 25 yıldır güvercin beslediğini, güvercinlerin enerji verdiğini, onlarla ilgilenirken stresten uzaklaştıklarını dile getiren Batmaz, “Diyarbakır’da arkadaşlarımız daha önce damlarda, avluda ve arazilerde güvercin besliyordu. Şu an o ortamlar olmadığı için Güvercin Oteli’nde yer tutuyorlar. Burada hem damda hem de odalarda güvercinlerini besleyebiliyorlar.” dedi.

Batmaz, oteli açmadan önce bu kadar talep olacağını düşünmediklerini ifade ederek, “İnsanların hayvan sevgisinin bu kadar büyük olacağını tahmin etmedik. Güvercini olanlar yer bulamadığı için bize başvuruyor. Biz de isterse daire isterse de oda veriyoruz. Odanın tüm düzenlemesini isteğe göre yapıyoruz.” diye konuştu. Otelde güzellik yarışmaları gibi farklı etkinlikler de düzenlediklerini aktaran Batmaz, bu etkinliklerde güvercin meraklılarının da kaynaştığını kaydetti.

Batmaz, “Kış aylarında talep daha fazla oluyor. O nedenle bu otelde yer bulmak ayrıcalıklı oluyor ve talep arttığı için yer bulunamıyor. Kış aylarında güvercinlerin bakımı da zor oluyor. Bakımı için farklı yemler veriyoruz, ısınmaları için soba kuruyoruz. Onları ısıtmak için elektrik sobalarından odun sobasına kadar her türlü ısıtma sistemini kuruyoruz.” ifadelerini kullandı.Güvercinlere sağlık hizmeti de sunduklarını anlatan Batmaz, kış aylarında güvercinlerin çok fazla hastalandığını, hayvanların ısınması ve bakımlarının en iyi şekilde yapılması gerektiğini aktardı . Batmaz, hasta olan güvercinleri tedavi ettirdiklerini, veteriner hekimlerin yönlendirmesiyle en iyi bakımı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.