enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5634
EURO
34,9460
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
36°C
Hatay
36°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

14 Mart Tıp Bayramı

Hatay’da 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Antakya Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen törende Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Hatay Tabipler Odası ve sağlık çalışanları Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

İl Sağlık Müdürü Vekili Emin Güler, burada yaptığı konuşmada, sağlıklı bir hayatın insanların en önde gelen ve vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu belirtti.

Güler, insanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu dile getirdi.

Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmaların ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından en önemli göstergelerden biri olduğunu ifade eden Güler, şöyle devam etti:

“Bu bakımdan sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. Gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Bütün sağlık çalışanlarımız, hastalarımıza gerekli ilgi ve bakımın yanında onları biran evvel eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek, özverili bir şekilde bu zor görevi ifa etmektedirler. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmak için büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Törende, sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıldı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.