enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5336
EURO
34,8856
ALTIN
2.488,39
BIST
9.562,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
23°C
Hatay
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
28°C

21 ARALIK GECESİ NE YAŞANACAK?

21.12.2020
28
A+
A-

Kış gün dönümü olarak kabul edilen 21 Aralık’ta Kuzey Yarımküre’de günler uzamaya başlar. Bu tarih ise en uzun geceye tekabül etmektedir. Hal böyle olunca; 21 Aralık’ta ne olacak sorusunun yanıtı sosyal medyada gündem olurken vatandaşlar tarafından da araştırılır hale geldi. Sosyal medyada pek çok iddia dolaşırken en sık görüleni ise NASA onaylı elektrik kesintisi yaşanacağı iddiası olmaktadır. Peki; 21 Aralık 2020 ne olacak? En uzun gece 21 Aralık 2020 hakkında bilgiler.

Jüpiter ve Satürn, yılın son günlerinde “büyük birleşme” olarak bilinen buluşmayla gökyüzünde “tek bir yıldız” gibi parlayacak…Gökbilimcilerin aktardığına göre, iki gaz devi gezegenin 20 yılda bir meydana gelen yakınlaşması, 21 Aralık gecesi yaşanacak. Jüpiter ve Satürn’ün bu yılki “büyük birleşmede” sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre’de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık’ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

Jüpiter ve Satürn 21 Aralık’ta gökyüzünde ‘tek bir yıldız’ gibi parlayacak

LiveScience’ın haberine göre, iki gaz devi gezegenin 20 yılda bir meydana gelen yakınlaşması, 21 Aralık gecesi yaşanacak. İki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor.

Jüpiter ve Satürn’ün bu yılki “büyük birleşmede” sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi. Avustralya’da Monash Üniversitesinde görevli gökbilimci Michael Brown, Washington Post’a yaptığı açıklamada, Jüpiter’in Güneş’in çevresindeki turunu 12, Satürn’ün ise yaklaşık 30 yılda tamamladığını, iki gezegenin turlarını farklı eğime sahip yörüngelerde attığını, dolayısıyla bu denli yakınlaşmalarına nadiren rastlandığını söyledi.

Brown, 1623’teki “büyük birleşmenin”, gezegenler Güneş’e çok yakın olduğundan Dünya’dan izlenmesinin mümkün olmadığını, iki gezegenin “izlenebilir bu çok samimi görüntüyü” 1226 yılı mart ayında verdiği belirtildi.

Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre’de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık’ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.