enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4905
EURO
34,9626
ALTIN
2.434,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

23 MİLYON ABONEYE YÜZDE 10 İNDİRİM

08.01.2021
14
A+
A-

1 Ocak’ta açıklanan kararla birlikte elektrik faturalarına zam gelmişti. Vatandaşlar bu duruma ne kadar tepki gösterseler de sonraki yapılan açıklamalarda zammın Ocak ayından itibaren geçerli olacağı belirtildi. Ancak uzmanlardan indirim açıklaması geldi. Yüz binlerce elektrik abonesini çok yakınan ilgilendiren önemli bir düzenleme açıklandı. 23 milyon abonenin faydalanabileceği bu uygulama sayesinde yüzde 10 tutarında indirim sağlanabilecek. Aylık elektrik faturası 75,11 TL ve üzerinde olan aboneler, kendi elektrik tedarikçilerini seçebilecek. Uzmanlar bu durumda yüzde 10 tutarında bir fiyat avantajının olabileceğini söylüyor. Merak edilen detaylar haberimizde
Elektrik faturası 75,11 TL ya da üzerinde olan aboneler, alınan karara göre artık kendi elektrik tedarikçilerini seçme hakları bulunacak. Bu şekilde serbest tüketici olunabilecek. Alınan karar, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı. Aylık faturası 75,11 TL’yi geçen 2,7 milyon abone, istediği şirketi seçme hakkında sahip oldu.
YÜZDE 10’LUK İNDİRİM
Enerji Uzmanı Rahmi İncekara bu karara ilişkin yaptığı açıklamasında yüzde 10’luk bir fatura indiriminin sağlanabileceğini belirtti. İncekara yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:
“Yüzde 10’luk bir fatura avantajını sağlayan serbest tüketici limitinin düşürülmesi elektrik tüketicileri açısından önem arz etmektedir. Fiyat konusunda artan rekabet ise şirketlerin daha iyi hizmet kalitesine ulaşmasına neden olacaktır. Daha fazla müşteriye ulaşmak isteyen üretici ve tedarikçi hizmet kalitesini daha da fazla arttıracaktır”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.