enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3401
EURO
35,1148
ALTIN
2.238,24
BIST
8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Gök Gürültülü
17°C
Hatay
17°C
Gök Gürültülü
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C

6.TEKNOVERSİTE GÜNLERİ BAŞLADI

A+
A-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günleri pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin açılışını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Kurulduğu 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve tescili İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) ait olan Teknoversite Günleri’nin altıncısı çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başladı. İki gün sürecek olan Teknoversite Günleri’nin açılışını 17 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Katılımcı ve öğrencileri selamlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, üniversitelerin toplumsal hayattan ve dünya meselelerinden bağımsız kurumlar olmadığını, bu kurumların insanlar için var olduğunu konuşmasında değindiği hususlarla bir kez daha ortaya koydu. “Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkının uğradığı insanlık dışı şiddet, baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüklerinin engellenmesine yönelik her türlü girişimin insan hakları hukuku çerçevesinde büyük bir suç olduğunu” vurgulayan Rektör Depci: Bizlerin her türlü inanca saygısı bulunmaktadır. Bu kadim geçmişimizde de bu şekilde olmuş ve olmaya devam edecektir. Bunun en güzel örneklerinden biri her türlü inancın bir arada yaşadığı Hatay’dır. Bu topraklarda insanlar yüzyıllar boyunca bir arada huzur içinde yaşamıştır ve böyle yaşamayı sürdürmektedir. İbrânîce’si “on söz” anlamında ve Türkçe ’ye on emir (evâmir-i aşere) şeklinde geçmiş olan ve İsraillilerin kutsal bildikleri emirlerine kalplerinin, gözlerinin ve kulaklarının tıkalı olmasına ise anlam veremiyorum. Bu emirlerden katletmeyeceksin. Çalmayacaksın. Komşuna karşı yalan şahitlik etmeyeceksin. Komşunun evine tamah etmeyeceksin; komşunun karısına yahut kölesine yahut câriyesine yahut öküzüne yahut eşeğine hiçbir şeyine tamah etmeyeceksin emirleridir. Hristiyanlıkta, Saint Augustine on emirde her insanın fıtratında bulunan tabii ahlâkın bir özetini bulmaktadır demiştir. Kutsal dinimizde de (el-Bakara; en-Nisâ; el-Mâide), bu hususlar aynı şekilde yer almaktadır. Tüm semavi dinlerin insan öldürmemeyi emretmektedir. Daima bir arada huzur ve barış içinde yaşadığımız bir dünya için bu kurallara uymak son derece önemlidir. Bize düşen insanlığı gelişmesi ve ilerlemesi için bu kurallara riayet edilmesini umut etmektir. Bu sorumluluğun bilincinde yaşamayı sürdürmek dileğiyle” dedi.

Konuşmasında göreve başladığı günden bu yana yapılan icraatlar ve iyileştirmelere ilişkin bilgi veren Rektör Depci: “Katma değeri yüksek; kurumsallaşmaya odaklanmış; ortak akla ve istişareye dayanan; görev, yetki ve sorumlulukları paylaştırıcı; İSTE’lilik bilincini ve aidiyetini arttırıcı; erişilebilir; şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini” belirtti. Yapılan çalışmalar kapsamında bir yandan kurumsallığı arttırıcı yönetmelik ve yönergeler uygulamaya koyulurken diğer yandan fiziksel düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE, öğrencilerine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda yerleşkemiz öğrencilerimiz için hazırdır. Bu yıl ilginizi çekeceğini düşündüğümüz konularda birbirinden değerli bilim insanları ile sizleri bir araya getirecek etkinliklerimi çevrimiçi gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerde görev alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda yüz yüze etkinliklerde bir araya gelebiliriz” diyerek konuşmasını tamamladı. Açılışta ayrıca İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi. Konserde Öğr. Gör. Emre Uyunmaz Klasik Gitar Dinletisi sunarken Doç. Servet Yaşar Türk Halk Müziği’nden eserler seslendirdi. Program kapsamında konferanslar İSTE AR-GE TV Youtube kanalından ve Zoom üzerinden canlı yayınlanmaya devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.