enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5107
EURO
36,1907
ALTIN
2.980,72
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
19°C
Hatay
19°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

Romatizmal Hastalıklara Dikkat!

İskenderun Gelişim Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılmazer, romatizmal iltihabi hastalıklar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Romatizmal Hastalıklara Dikkat!
22.06.2023
67

Romatoloji Nedir?

İskenderun Gelişim Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılmazer, “Romatolojik hastalıklar, vücudun sadece belirli bölgelerini değil, birçok farklı organı tutabilen ve bu nedenle çok farklı belirti ve bulgular ile ortaya çıkabilen sistemik hastalıklardır. Sık görülen romatizmal hastalıklardan bazıları arasında; Gut hastalığı, Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Sedef romatizması, Behçet hastalığı, Ailevi Akdeniz ateşi, Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), Skleroderma, Sjögren sendromu gibi daha birçok romatizmal hastalığın tanı ve tedavisi romatoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır” dedi.

“Romatizmal hastalıklarda erken tanı çok önemli”

Romatizmal hastalıklara şikâyetlerin başladığı erken dönemde doğru tanının konması ve uygun tedaviye başlanmasının önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Barış Yılmazer, “Erken dönemde tanısı konularak uygun bir şekilde tedavi edilen birçok romatizmal hastalığın ilerlemesini geciktirmek, hatta önleyebilmek mümkün olabilmektedir. Başlangıçta yapılan uygun tedavi hastanın sonraki yaşamı için de çok önemlidir. Erken tanı ve uygun tedavi ile sakatlık gelişimini, çalışma ile ilgili kısıtlılıkları, hastalığa bağlı tıbbi ve ekonomik maliyetleri azaltmak mümkün olabilmektedir. Romatoloji uzmanının temel hedefi, romatolojik hastalıkların erken tanısını koyarak tedavi ve takiplerini düzenli bir şekilde yapmaktır. Romatizmal hastalıkların birçoğu kronik hastalıklardır. Bu nedenle belirli aralıklarla takipleri gereklidir. Takipler sırasında hem hastalığın seyri, hem de verilen tedavinin etkinliği değerlendirilir. Takipte hastanın tedavisinde yapılacak değişikliklerin yanı sıra tedavi ile ilişkili bir yan etki olup olmadığı da kontrol edilmektedir” açıklamasında bulundu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.