enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İskenderun limanından dolandırıcılık

İskenderun limanından dolandırıcılık
01.08.2023
11.065
A+
A-

Nakliyecilik adı altında dolandırıcılık yaparak İskenderun Limanı’ndan sahte plaka ve ruhsatla 27 ton pamuk çalan 2’si organizatör 6 zanlı yakalandı. Yakalanan zanlılardan organizatör olduğu bildirilen 2 şüphelinin, daha önce de aynı yöntemlerle pamuk, iplik, pimapen, tarım ilacı ve gübre gibi birçok ürün ile vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, suçu önleme ve suçlularla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Şanlıurfa’da nakliyecilik adı altında sahte plaka ve ruhsatla bir tır ile 27 ton pamuk çalan zanlıların yakalanması çalışma başlattı. Çalışma çerçevesinde kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, Hatay İskenderun Limanı’ndan piyasa değeri 2 milyon TL olan İ.B. isimli şahsa ait 27 ton işlenmiş pamuk balyalarını tıra yükleyen zanlıların yakalanması için harekete geçti. Ekipler, Kahramanmaraş iline gitmesi gereken tırın, Şanlıurfa’ya götürüldüğünü tespit etti. Ekipler, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı Mahallesinde park halindeki tır kasasının içerisinde pamuk balyalarına el koydu. Devam eden operasyonda 2’si organizatör 6 zanlıyı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 2 organizatörün daha önce de aynı yöntemlerle pamuk, iplik, pimapen, tarım ilacı ve gübre gibi birçok ürün ile vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.