enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

AB DESTEKLİ HASTANE YAKINDA AÇILIYOR

A+
A-

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve Fransız Kalkınma Ajansı ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yönetiminde Dörtyol’da yapımı devam eden Devlet Hastanesi 2022 yılı başında açılıyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut konuyla ilgili şunları söyledi: “Günde 6 bin hastaya hizmet verecek 250 yataklı son derece modern bir hastaneyi Hatay- Dörtyol’da tamamlamak üzereyiz. Hem yerel halka, hem de insani krizlerden kaçan insanlara sağlık ile ilgili geniş bir hizmet sağlamış oluyoruz. Halen yürürlükte olan program ile sağlık alanında 780 milyon Avroluk bir kaynak finansman sağlamış durumdayız ve bu kaynak sayesinde insani krizlerden kaçan gruplara yönelik 177’den fazla sağlık merkezi ile 430 ambulansı da hizmete sunmuş durumdayız. Bunların dışında, sözünü ettiğimiz yeni Dörtyol Devlet Hastanesi’nin yapımının yanında benzer şekilde Kilis’te de bir başka hastane inşaatını başka bir finans kuruluşuyla tamamlamaktayız. Bu vesileyle, iş birlikleri için Fransız Kalkınma Ajansı ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile ilgili kurum ve birimlere teşekkürlerimi sunuyorum”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.