enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2008
EURO
34,9737
ALTIN
2.509,72
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
25°C

Ak Parti Kadın Kolları,Gazzeli anneler için toplandı

10.05.2024
9
A+
A-

Mersin,Hatay ve Osmaniye’de, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca, yaşam hakları elinden alınan Gazzeli anneler için basın açıklaması yapıldı.Adana’da Ziyapaşa Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, sloganlarla İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Söylemez, pazar gününün “Anneler Günü” olduğunu hatırlatarak, Gazze’de yaşanan soykırım nedeniyle anne olmanın hiç bu kadar zor olmadığını belirtti.Birleşmiş Milletler raporuna göre Gazze Şeridi’nde 9 bin kadının öldüğünü aktaran Söylemez, Gazze’de günde hala ortalama 63 kadının öldüğünü ve bunların 37’sinin anne olduğunu söyledi.Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısının 2 bin 100’e ulaştığını anlatan Söylemez, şöyle devam etti:

“Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Gazze’deki her 5 kadından 4’ü aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yiyemediğini ifade ediyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor.” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.