enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5893
EURO
34,7427
ALTIN
2.497,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

ANKARA’DA HAMSİ YEME YARIŞMASI

05.11.2021
31
A+
A-

Başkent’te hamsi yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu

ANKARA – Başkent’te Karadeniz İlleri Tanıtım ve Sanat Fuarı’nda düzenlenen Hamsi yeme yarışması renkli görüntüler oluşturdu. Karadeniz mutfağının ve ezgilerinin Ankaralılarla buluşturulduğu fuarda; hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Karadeniz İlleri Tanıtım Sanat Fuarı ANFA Altınpark Fuar Alanında kapılarını Başkentliler için açtı. Fuarın ilk gününde düzenlenen hamsi yeme yarışması eğlenceli görüntüler oluşturdu. Izgaralarda e tavalarda pişirilen kilolarca hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar metrelerde kuyruk oluşturdu. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar hem Karadeniz mutfağının lezzetlerini tatma imkanı buldu hem de Karadeniz ezgileriyle gönüllerince bir gün geçirdi. Fuarda ayrıca kuymak yeme yarışması da düzenlendi. Yarışmada birinci olanlara sürmene bıçağı hediye edildi.

Trabzon’da ata tohumuyla ürettiği mısırların satışını yapan Havva Ertuğral, Taş değirmen lezzetini Ankara’ya taşıdı. Nostaljik görünümlü taş değirmende öğütülen mısırın ayrı bir lezzete sahip olduğunu belirten Ertuğral, tüm vatandaşları standına davet etti.

Hamsi yarışmasına katılan vatandaşlar ise kendileri için güzel bir anı olduğunu ifade ettiler.

Onur Konuğu İller Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Adana Karadeniz İlleri Tanıtım Sanat Fuarı’nda mutfakları dünyaca ünlü dört kenti de onur konuğu olarak yer aldı. Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Adana mutfakları, tüm lezzetleri ile 4 gün boyunca Başkentlilerin damak lezzetlerine dokunacak. Ücretsiz sirk gösterisi ile Urfa sıra gecesinin de düzenleneceği etkinlikte gün boyu tulum ve kemençe eşliğinde keyif dolu anlar yaşanacak.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.