enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
45,1846
EURO
52,9954
ALTIN
6.703,28
BIST
14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
23°C
Hatay
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

Antakya-Arsuz Ulaşımında Yeni Dönem: Yol Çalışmaları Hızlandı

11.03.2025
77

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında tamamlamayı planladığı Antakya-Serinyol ile Arsuz-Madenli arasındaki bağlantı yolu çalışmalarında önemli aşama kaydedildi. Yolun genişletilmesi ve altyapı çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların dinlenebileceği tesis ve alanların da oluşturulacağı açıklandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Başkan Mehmet Öntürk’ün talimatları doğrultusunda 29 kilometrelik yolun 20 kilometresinde genişletme çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Ekipler, 30 bin metreküpün üzerinde istinat duvarı inşa ederken, tahliye kanalları ve sanat yapıları üzerindeki çalışmalarına da devam ediyor.

Yetkililer, proje kapsamında 1 köprü, 5 adet kutu menfez, 80 bin metreküp taş duvar, 7 bin metreküp beton kanal, 100 bin ton PMT, 70 bin ton sıcak asfalt ve 16 bin metre çelik oto korkuluk inşa edileceğini belirtti. Yol güzergahında ayrıca vatandaşların dinlenebileceği tesisler ve alanlar da oluşturulacak. Belen’deki Trafik Yoğunluğunu Azaltacak Serinyol-Madenli yolunun tamamlanmasıyla birlikte, deprem sonrası Arsuz ve İskenderun bölgelerindeki nüfus artışı nedeniyle özellikle sabah ve akşam saatlerinde Belen ilçesinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Aynı zamanda, Antakya-Arsuz arasındaki mesafenin de önemli ölçüde kısalacağı belirtiliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, projenin planlanan sürede tamamlanması için ekiplerin gece gündüz sahada olduğunu ifade etti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.