enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN DEVRİM NİTELİĞİNDE HİZMET!

Arsuz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Arsuz Belediyesi Devlet Demir Yolları Parkı” ve Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından yaptırılan “Özgürlük Anıtı” açılışı gerçekleşti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra açılışa, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, Arsuz Devlet Demiryolları Kamp Müdürü Abdullah Çakıcı, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Arsuz halkının denizle buluşmasını engelleyen duvarlar yıkılarak yıllarca süren deniz hasreti sona erdi. Arsuz belediyesi tarafından TCDD’den kiraladığı ve halkın denize rahat ulaşması için tahsis ettiği park alanı halkın kullanımına açıldı. Sözlerine Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek’e teşekkür ederek başlayan Başkan Culha, “Kurucu belediye başkanlığını bize emanet ettiğiniz güzel Arsuz’umuzun, hak ettiği yerde olması için gerekli projeleri üretip hayata geçirdik. Bunlardan biride bugün hep beraber açılışını yapmakta olduğumuz Devlet Demiryolları Parkı projesi. Aslında bu projeyi tek olarak almamak lazım. Bu proje Sahil Yürüyüş Yolu Projesi, Kent Meydanı Projesi ile birbirini tamamlayan kompleks projedir. Kent meydanımızı sahile, sahil yürüyüş yolu projesini kent meydanına bağlayan projedir.

Projelendirme çalışmasında saygıdeğer sakinlerimizle bu konuda beraber çalıştık. Bu konuda katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar esnasında gerek partimizden gerekse dışardan bazı otoritelerin bana ‘ateşle oynuyorsun’ dediler. ‘Bu iş başını yakar’ dediler. Doğru söylüyorlardı farkındaydık ama unuttukları bir şey vardı biz bu şehri kurmak ve burada ikamet eden ve gelen herekse en güzel hizmeti sunmak için her türlü yanmayı göze almıştık. Çünkü halkımız bizi bu yetenekte görmüştü ve bize teveccüh göstermişti bizde bu teveccühe layık olmalıydık ve çok şükür gördüğünüz gibi olduk. Tabi bu işler kolay olmadı bu yolu yaparken şuanda içinde bulunduğumuz Devlet Demir Yolları Tesisleri, Maliye Kampı, Orman Müdürlüğümüz rıza göstermedi. Hatta Devlet Demir Yolları İdaresi bu işi yargıya taşıdı. Bizler de bu kurumlarımızla uzun süren görüşmeler sonucunda sıkıntıları aştık.

Bugün açılışını yaptığımız parkın bildiğiniz gibi etrafı yüksek duvarlarla çevriliydi. Son yıllar dışında buraya girmenin ötesinde duvarlardan dolayı burada ne olduğunu göremiyorduk. Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğümüz, Genel Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakımlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bu gördüğünüz alanı ve Devlet Demir Yolları kapı bitimi

sonrasında Altınkent ve Gümüşkent ile sahal arasında bulunan 98.000 m2’lik alanda DOĞAKA ile ortak ürettiğimiz Gözcüler Gül Plajı projesini hayata geçiriyoruz. Orada halka açık 3 adet sosyal tesis yapılmaktadır.  Parka tekabül eden 8.000 m2 alan ile toplam 106.000 m2 kiralayarak gördüğünüz gibi bu güzeli alanı siz saygıdeğer Arsuzlu hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu imkânı bize sağlayan Bölge Müdürümüz ve hemşerimiz Sayın Oğuz Saygılı ’ya, Bölge Müdürümüze ve Dönemin Sayın Bakanına teşekkür ediyorum. Ayrıca bir bütün bu tesislerin hayata geçmesinde emeği geçen teknik personelime ve müdürlerime, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yan tarafta gördüğünüz sokağı da sanat sokağı olarak planladık. İçinde 11 adet sokağın dokusuyla ilgili modern stant yaptık. Yazın sezonda çok renkli bir alan olacak. Kentimizin ihtiyacı olan ve hayata geçirdiğimiz bu önemli projeler ilçe belediyesi bütçesiyle yapılacak projeler değil. Fakat olağan üstü çalışmayla ekonomik imkânlarımızı efektif kullanarak gerçekleştirdik. Ben ve çalışma arkadaşlarım büyük özveriyle çalışarak siz saygıdeğer halkımızın hizmetine sunmanın hazzını yaşıyoruz.

Bizler göreve başlarken ana görevimizin hizmet olduğunu söyledik. Ayrıca kentin hakkını ve kentlinin hakkını korumak yine ana görevlerimiz arasında gördük. Halkımızın rahatı, huzuru

ve barışı her şeyin önündeydi. Bunu da hiç bir zaman unutmadık. Kente dair bütün bu önemli ilkeleri gerçekleştirmiş olmanın gururuyla görevimizi bitiriyoruz.

31 Mart ta görevimizi alnımız ak bir şekilde gelen arkadaşlarımıza devredeceğiz. Geri kalan hizmetleri arkadaşlarımızın tamamlayacağına inanıyorum. Yeni seçilecek arkadaşımıza ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Halka hizmet etmek için bu alanı belediye yönetimine devir ettiklerini belirten Arsuz Devlet Demiryolları Kamp Müdürü Abdullah Çakıcı, bu alanın, halka, ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Arsuzun ilçe olduğu dönemde Turizmle ilgili yapılan yatırımların daha fazla aciliyeti olduğu bilinci ile hareket edildiğini belirten CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “ Arsuz bir deniz kenti. Ama Arsuz halkı ve deniz arasında bir duvar vardı. Biz insanları denizle buluşturmak için ne gerekiyorsa yapacağız demiştik o dönemde. Belediye başkanımız, kaymakamımız tüm kuruluşlarla birlikte bu hedefe gidecek bütün projelerin atılımını gerçekleştirdiler. Arsuza kazandırılan tüm yatırımlardan dolayı Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı

Özgürlük anıtı hakkında bilgiler veren Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, bu anıtın Arsuz’un ilk anıtı olacağını belirtti. Sayek, “ Arsuz’un nehir üzerinde bir köprüsü vardı. Bu köprü sel nedeni ile altı boşaldığı için yıkıldı. O köprünün korkuluklarının böyle bir amaçla kullanılması için kızım Aylin Sayek’in önerisi ile biz o demirleri almaya çalıştık.  Güçlüklerle karşılaştık. O korkulukları almak için baya uğraştık. Ben bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza, bu anıtın yapılmasında en ufak emeği olan herkese teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibi ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Arsuz Belediyesi ile her zaman uyum içerisinde olduk. Bazı projelerimizi ortak hareket ederek gerçekleştirdik. DOĞAKA ile gerçekleştirdiğimiz protokolde yine Arsuz Belediyesi ile ortak olduğumuz iki farklı projemiz var. Ben belediye başkanımıza ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu parkımızın halkımıza, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.