enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

AŞILAMA ARDINDAN YASAKLAR KALKACAK MI?

15.01.2021
21
A+
A-

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yapmış olduğu açıklamasında kısıtlamaların kalkmasının tek şarta bağlı olduğunu açıklayarak, ülkece rahatlayacağımız tarihi de açıkladı. İşte merak edilen tüm detaylar

Bilim Kurulu Üyesi Kara, yaptığı açıklamasında kısıtlamaların kalkmasını tek bir şarta bağladığını belirterek, risk grubunda olan büyüklerin aşılanmasıyla birlikte, Şubat ayında rahatlayabileceğimizin sinyalini resmen verdi.

Kara yaptığı açıklamasında, “Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak Şubat’ta rahatlayabiliriz” ifadesini kullandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu dün akşam saatlerinde Çin’in ürettiği Sinovac koronavirüs aşısına acil kullanım onay vermişti. Dün ilk aşıyı Sağlık Bakanı Koca ve koronavirüse yakalanmayan Bilim Kurulu Üyeleri oldu.

Ülkemizde bugün başlayan ve ilk etapta 200 binden fazla sağlık çalışanın aşılama programı başladı. Bu kapsamda vatandaşlar Kasım ayından beri ülkemizde uygulanan kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak etmeye başladı. Kara açıklamasında aşılamanın son derece önemli olduğunu, risk grubundaki büyüklerin aşılanmasıyla birlikte Şubat ayında rahatlayabileceğimizi şu sözlerle ifade etti: “Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz”

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.