enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Avukatlara sosyal medyada da reklam yasak!

Avukatlara sosyal medyada da reklam yasak!
13.08.2024
19
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği, avukatların reklam yapmasını daha da kısıtlayan yeni düzenlemeler getirdi. Avukatlar artık çevrim içi ve sosyal medya dahil hiçbir mecrada reklam yapamayacak. Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Reklam Yasağı Yönetmeliği, avukatların reklam yapma yetkilerini ciddi şekilde sınırladı. Bu düzenlemeler, avukatlık mesleğinin saygınlığını korumayı ve haksız rekabeti önlemeyi hedefliyor.

Yeni yönetmelikle birlikte, reklam yasağına aykırılık halinde uygulanan uyarı yazısı gönderme usulü kaldırıldı. Artık reklam yasağını ihlal eden avukatlar hakkında doğrudan soruşturma açılacak ve savunmaları istenecek. Avukatlar, sosyal medya ve internet sitelerinde kendilerini veya hizmetlerini öne çıkaran içerikler paylaşamayacak. Ayrıca, çevrim içi mecralarda reklam veremeyecek ve çevrim içi reklamlarla yönlendirme yapamayacaklar. Avukatlar, mesleki kimlikleriyle ilişkilendirilecek şekilde yaşamları, kazançları veya mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlarda bulunamayacaklar. Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapacakları görüşmelerde de mesleğin saygınlığına uygun davranmaları gerekecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.