enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0660
EURO
37,9616
ALTIN
2.799,77
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
29°C
Cuma Yağmurlu
30°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C

Bakan YERLİKAYA: “Hatay ayağa kalktı”

Bakan YERLİKAYA: “Hatay ayağa kalktı”
16.09.2024
24
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 sonuna kadar Hatay’da toplam 42 bin 330 konut teslim edilmiş olacağını, 2025 sonuna kadar ise,139 bin konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yerlikaya, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret etti, daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”na katıldı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıya başkanlık eden Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek depremzede hak sahipleri için çekilecek kura törenine katılmak üzere ekimde Hatay’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Hatay’ın her taşında, köşesinde tarihin derin izlerini taşıdığını belirten Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinden de en çok etkilenen şehirlerin başında Hatay’ın geldiğini ifade ederek hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dünyanın en büyük konut seferberliğini başlattıklarını vurgulayan Yerlikaya, depremin yaralarını birlikte sardıklarını, sarmaya da devam edeceklerini anlattı.

Ali Yerlikaya, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırdıklarını belirterek, “Devletimiz tüm kurumlarıyla Hatay’ımızda canla başla çalışmaya devam ediyor, bir taraftan Hatay’ımızı yeniden imar ederken diğer yandan huzur ve güvenliğimizden asla taviz vermiyoruz” dedi.

Hatay’ın 1 Ocak-31 Ağustos’taki güvenlikle ilgili verilerini paylaşan Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2024’ün ilk 8 ayını kıyasladığımız zaman, kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta, aydınlatma oranımızın, hem polis hem jandarma bölgemiz birlikte, yüzde 96,9, yani yüzde 97 olduğunu görüyoruz. Yine kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta olay sayısının biraz arttığını görüyoruz ama burada tabii geçen senenin ilk 8 ayının depremle ilgili bir sınav ayı olduğu için bu değerlendirmeyi biz asıl 2024’ün ilk 8 ayındaki rakamlarına baktığımız zaman gerçekten düştüğünü görüyoruz.

Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suçta, Hatay’da olay sayısının yüzde 32,7 düştüğünü görüyoruz. Her zaman söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim; İçişleri Bakanlığı olarak bizim birinci görevimiz suç olayını düşürmek, yani suç olaylarını azaltmak ama ikinci görevimiz de var olan bir suçu aydınlatmak. Dolayısıyla hep sizlerle paylaşırken şehirlerdeki bu huzur ve güvenlikle ilgili toplantılarda önce olay sayılarımızı ve akabinde aydınlatma rakamlarımızı da bu yüzden veriyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.