enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
34°C
Hatay
34°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Başkan DÖNMEZ : “Hepimiz aynı gemideyiz”

Başkan DÖNMEZ : “Hepimiz aynı gemideyiz”
02.10.2024
12
A+
A-

İskenderun Belediyesi Meclis ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı konuşmalarda, kentteki altyapı sorunları konuşuldu. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 4 ay öncesi ile bu gün arasında büyük mesafe katettiklerini belirterek, “Özellikle yağmurlardan sonra bazı kesimlerin ellerinde telefon, su dolu yolları çekmek için çaba sarf ettiklerini görünce inanın çok üzülüyorum. Şunu unutmamamız lazım; Biz aynı gemideyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli ve planlı bir şekilte, kentimizdeki alt yapı sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İlerleme kaydediyoruz. Önceki gün HATSU ekipleri ile birlikte, kritik noktalardaki kanalizasyon ve atık su kanallarını kameralı cihazlarla kontrol ettik. Bu çalışmalar periyodik aralıklarla devam ediyor ve sorunlara anında müdahale ediyoruz. Şiddetli yağışlarda belediyemizde bir başkan yardımcımız ve daire müdürümüz nöbetçi kalıyor. Rahmetli babamın bir sözü vardı; Yürüyen atın başına vurmayın!. Demem odur ki, hep birlikte bu kentte yaşıyoruz. Sorunları birlikte aşacak, mutluluğu birlikte paylaşacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Meclis üyesi Tahsin Öztekin’in, yerel zeytin üreticilerinin satış yaptığı kanal boyuna elektrik verilmesi ve CHP Meclis Üyesi Veysi Tarhan’ın, bir vatandaşın sorunu ile ilgili verdiği soru önergeleri de gündeme alınarak ilgili müdürlüklere gönderildi. CHP Meclis Üyesi Yılmaz Öztürk’ün, Cemevi yanına sağlık ocağı yapılmasına karşı çıkışı, bir anda tansiyonu yükseltirken, Başkan Dönmez’in yanlış bilgi olduğunu belirtmesi üzerine ortam sakinleşti.

Yere çöp atana ceza

Başkan Dönmez, toplantıda bazı önemli konulara da değindi. Enitec temizlik şirketine, tarihinde ilk defa Katı Atık Birliği’nin kararıyla ceza kesildiğini vurgulayan Başkan Dönmez, İskenderun’da farklı sektörlerden temsilcilerin katılımıyla bir kooperatif kurulacağının da müjdesini verdi. Öte yandan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, siyasi faturası ağır olabilecek bir karar ile, önümüzdeki aylardan itibaren temizlik kurallarına uymayıp çevreyi kirletenlere zabıta ekipleri tarafından ceza kesileceğini duyuran İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Avrupa ülkelerini kıskanıyoruz temizlik konusunda, Peki biz ne yapıyoruz? Pervasızca çevremizi kirletiyoruz, orta refüjlerdeki çim ve çiçekleri çiğniyoruz. şımarık çocuk gibi bu tür davranışlarda bulunanlara, cezai müeyyide uygulayacağız. bu kararın arkasında da dimdik duracağım” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.