enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

BAŞKAN SAVAŞ AB BÜYÜKELÇİLERİNE EXPO’YU ANLATTI

10.07.2020
20
A+
A-

23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Antakya ve İskenderun’da gerçekleştirilecek olan Expo 2021 Hatay için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Etkinliğin uluslararası alandaki tanıtım ve iletişim çalışmaları için düğmeye basılırken, ilk önemli tanıtım toplantısı AB Büyükelçileri ve diplomatik temsilcileriyle yapıldı. Pandemi nedeniyle AB Büyükelçilerinin Zoom üzerinden yapılmasını istedikleri toplantı gerçekleştirildi.
Başta Avrupa Birliği Büyükelçisi Christian Berger olmak üzere, 27 AB ülkesinin büyükelçi ve diplomatik temsilcilerinin katıldığı toplantı 1 buçuk saat sürdü.
Christian Berger’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ve EXPO’yu tanıttığı kısa açılış konuşmasıyla başlayan online toplantı, Başkan Lütfü Savaş’ın Hatay’ın tarihi ve turistik değerlerini, Antakya ve İskenderun’da inşası süren EXPO alanlarının tanıtımını ve EXPO teması ve alt temalarını içeren sunumuyla devam etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sunumunun sonunda AB Büyükelçileri ve diplomatik temsilcilerinden kendi ülkelerinde özellikle bahçecilik ve gastronomi alanında öne çıkan kentlerin Hatay’la tanıştırılmasını ve yine kendi ülkelerinde bu alanlarda uzmanlaşmış şirketlerin EXPO’ya yönlendirilmesini istedi.
Ardından Berger’in sorularını cevaplayan Başkan Lütfü Savaş, Hatay’daki mültecilerin durumuna ilişkin tüm büyükelçi ve diplomatik temsilcilerden destek talebinde de bulundu.
Toplantı, Başkan Lütfü Savaş’ın AB Büyükelçileri ve diplomatik temsilcilerini tolerans ve hoşgörü başkenti Hatay’a davetiyle son buldu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.