enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
33°C
Hatay
33°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
33°C
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C

Belediye Başkanı DÖNMEZ: “Cebike’nin marjinal değeri tavan yaptı”

Belediye Başkanı DÖNMEZ: “Cebike’nin marjinal değeri tavan yaptı”
27.07.2024
36
A+
A-

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, şehrimizin mecburi genişleme istikameti olan Cebike mıntıkasında inşaatına başlanan 600 yataklı Bölge Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Erzin, Dörtyol, Payas, Arsuz ve Belen ilçelerine de hizmet verebilecek kapasitede olan Bölge hastanesi ile ilgili bilgi veren proje koordinatörü, “147 bin metre kare kullanım alanı üzerine inşa ettiğimiz Bölge hastanesi 600 yatak kapasiteli. Bünyesinde 105 poliklinik ve 27 ameliyathane barındırıyor. 1250 araç kapasiteli otoparkı olan Bölge hastanesi inşaatını 18 ayda tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, şehir merkezinin yeni yapılanma bölgesi olan Cebike mıntıkasında 7 bin metre kare arazide 61 bin kişinin yaşam alanı olacak projeyi hayata geçirmenin mutluluk ve heyecanını yaşadığını belirterek, “Hepinizin malumu, dağ ve deniz arasına sıkışmış bir şehirde yaşıyoruz. En büyük sıkıntımız arazi üretememek. İşte bu aşamada Cebike mıntıkası can simidimiz oldu. Deprem felaketi öncesinde pek çok kişinin yanından bile geçmediği bu bölgede yaşayan insanların başına adeta talih kuşu kondu. Büyükşehir Belediyesi ile müşterek hazırladığımız proje kapsamında zemin+4 kat imarlı parseller ürettik. Şartları zorlayarak bu oranı zemin + 5 kata çıkartmak için uğraşıyoruz. Alt yapı çalışmalarına başlıyoruz. Ortak kullanım payları çıktıktan sonra, burada arazisi olan vatandaşlarımıza %55 net arazi kalıyor. Örnek verecek olursak 10 dönüm arazisi olan bir vatandaşımız, burada 40 daire inşa edebilecek. Bölgenin marjinal değeri tavan yapacak. Taş ocağı ve çöplüğü zaman içerisinde buradan taşıyacağız. Hak sahiplerine paylaştırdığımız arazilerin yeri konusunda itirazlar olabilir. Bu sorunları da çözecek alternatifler üzerinde yoğunlaştık. hiç bir vatandaşımız mağdur olmayacak. Konuşarak anlaşıp, tüm sorunları bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, tüm şehirlerin en büyük kabusunun gecekondulaşma olduğuna dikkat çekerek, bu bölgede üretilecek nitelikli konutların, örnek teşkil edeceğini belirtti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.