enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

BİLGİ PAYLAŞIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

06.07.2020
23
A+
A-

İstatistik Kurumu ile Resmi Kabz Memurluğu ve Mukkayitlik Dairesi arasında “İş Kayıtları Sistemi” verilerinin uluslararası sınıflamalara uygun ve güncel tutulabilmesi için, idari kayıtlara elektronik ortamda çevrim içi erişime imkan tanıyan ortak faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla, 3 Temmuz 2020 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.
İstatistik Kurumu, Resmi İstatistik Programı çerçevesinde yayımladığı resmi verileri üç farklı kaynaktan elde ediyor. Bunlardan ilki sayımlar, ikincisi örnekleme dayalı araştırmalar, üçüncüsü ise istatistik sistemine dahil tüm kurum ve kuruluşlardan toplanan idari kayıtlardır.

Resmi istatistik üretiminde idari kayıt kullanımının artması ve büyük maliyet gerektiren araştırmalar yoluyla toplanan verilerin bir kısmının kayıtlardan elde edilir hale gelmesiyle birlikte kamu kaynaklarında tasarruf sağlanmakta ve vatandaşlar üzerindeki cevaplama yükü önemli ölçüde azalmaktadır.

Söz konusu protokolün imzalanması ile;
Resmi Kabz Memurluğu ve Mukkayitlik Dairesi
• Resmi İstatistik kapsamında bulunan ve sunucularında mevcut olan verilere, İstatistik amaçlı kullanım için elektronik ortamda çevrimiçi (online) erişim hakkınıİstatistik Kurumu’na sağlama,
• İstatistik Kurumu’nun sunucularında bulunan uluslararası sınıflamaları kullanma
yükümlülüğünü kabul etmiştir.
İstatistik Kurumu
İdari Kayıtların kalitesini ve karşılaştırılabilirliğini artırmak amacıyla Resmi Kabz Memurluğu ve Mukkayitlik Dairesi’nin sınıflamalarıgüncel ve doğru kullanmasına yönelik eğitim ve benzeri teknik desteği sağlamayı kabul etmiştir.
İstatistik Kurumu’nda gerçekleştirilen imza töreninde, İstatistik Kurumu Başkanı Sn. Dr. Türel ÖZER ÖKSÜZOĞLU ile Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Sn. Olgun YETİŞMİŞ protokole imza koydu.
İmzaların atılmasının ardından İstatistik Kurumu Başkanı, kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak işbirliği protokolleri ile istatistik bilincinin öneminin kamu kurum ve kuruluşlarında da artacağının ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında yürütülen çalışmaların, zamanında ve kaliteli olarak elde edilmesinin sağlanacağını belirtmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.