enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Bu Belirtiler Parkinsonun Habercisi Olabilir!

11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ nedeniyle parkinson hastalığıyla ilgili önemli bilgiler veren

İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, ilerleyici bir hastalık olan parkinsonun en önemli belirtilerinin titreme ve hareket yavaşlığı olduğunu ifade etti.
Parkinsonun kademeli olarak ilerlediğini belirten Uzm. Dr. Atilla Kara, “Genellikle 40 ile 75 yaş aralığında görülen ilerleyici bir hastalık olan parkinson hastalığı, beyin çekirdeklerinde, dopamin dediğimiz bir salgının azalmasıyla ortaya çıkıyor. Dopamin salgısı azaldığı zaman, hastalarda genellikle titreme ve hareket yavaşlaması şeklinde görülen şikâyetler başlıyor. Erkeklerde daha fazla görülen parkinson hastalığı genellikle; sağ kol – sağ bacak ya da sol kol – sol bacakta ilk olarak görülmeye başlıyor. Sonra hastalık diğer tarafa geçiyor. Parkinson hastalığında genetik faktör de önemlidir ve ailede parkinson hastalığı görülenlerde, bu hastalığın görülme ihtimali daha fazladır. Fakat genç yaşlarda da nadiren görülebilmektedir. Bunun dışında bazı toksik maddelerde Parkinson’a sebep olabiliyor, ancak hastalığın sebebi yüzde yüz bilinmiyor” açıklamasında bulundu.
“Parkinson hastalığında hekim takibi önemli”
Parkinson tedavisiyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Uzm. Dr. Atilla Kara, “Parkinson, tedavisi mümkün olan bir hastalık, fakat kesin tedaviden ziyade hastanın şikâyetleri rahatlatılıyor. Hareket kabiliyeti arttırılıp, titremesi durduruluyor ve hastalığın ilerlemesi yavaşlatılıyor. Bu maksatla dopamini arttıran ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu hastalık, kendi haline bırakıldığında hastanın yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu nedenle hastanın, hekim takibinde olması önemlidir” dedi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.