enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5044
EURO
34,8105
ALTIN
2.489,79
BIST
9.543,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
23°C
Hatay
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
28°C

BU ROMANI MUTLAKA OKUYUN

27.05.2021
115
A+
A-

Amerika Havacılık Tarihi’nin çözülemeyen en esrarengiz olayı Türk gazeteci-yazar, İngilizce öğretmeni ve çevirmen Şenay Didem Kuzu tarafından kaleme alınan polisiye türündeki romanla okurların karşısına çıktı. “FBI’ın aranan ismi D.B. Cooper” alt başlığıyla raflardaki yerini alan “727’den Kaçış”, Gülnar Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. FBI’ın yarım asırdır bulamadığı, tarihin en ünlü hava korsanı D.B. Cooper’ın ilginç öyküsünü anlatan kitabı için Kuzu “İlk romanım olması çok heyecanlı ve devamı gelecek. Tarihin en ünlü hava korsanı Cooper’a ne olduğunu okuyucu keşfedecek” dedi. Romanın kahramanları arasındaki ilişkilerin arasındaki denklemler, ana karakter olan Türk bir gazetecinin havacılık tarihinin en tuhaf gizemini sorgulamasıyla birleştiriliyor. Kuzu, “727’den Kaçış”ta Türk bir kadın başkahramanla tanıştırıyor okuru: FBI’ı yıllardır meşgul eden bir olayı aklı, tecrübesi, sakinliğiyle çözen uzun yıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Ayten Pearse… Kitaptaki diğer Türk karakter ise ABD Donanması özel kuvvetleri Navy Seal’in eski mensubu bir doktor. Acil servis hekimi olarak görev yapan doktor Hussein Bal, çocukluğunun kısa bir dönemini Türkiye’de geçirmiş, zeki, entelektüel biri. Mücadeleci bir karakter olan Hussein’in Cessna 206 tipi uçakla gezintisi de okuru meraka sürüklüyor. Roman gerçekçi atmosferi, güçlü diyalogları ve başarılı kurgusuyla, okuruna özgün bir dil ve aksiyon dolu bir serüven vadediyor. Dan Cooper, 1971’de bir paraşüt ve vücuduna bağladığı 200,000 dolarla Mexico City’ye yol alan uçaktan atlamıştı. İsmi gazetelerdeki yanlış bir yazım hatasından sonra D.B. Cooper olarak kalmıştı. Cooper’ın uçağın arka kapısından atlaması üzerine uçak kapılarının uçuş esnasında açılmasını engellemek için takılan pime Cooper Pimi adı verilmişti. Olayla ilgili daha önce dört kitap yazılmıştı. Yazarlardan ikisi olayı araştıran ajanlardı. Aynı zamanda 1980 yılında “The Pursuit of D.B.Cooper” adında, Robert Duvall’ın oynadığı filmi çekildi. Dünyada büyük bir hayran kitlesi olan Prison Break dizisinin ana hikayesinin önemli bir bölümünde de bu konu işleniyor.

KİMDİR:

Şenay Didem Kuzu, Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunudur. 2014 yılında Fransa’nın Strazburg kentinde Uluslararası Hukuk alanında eğitimlere katılmıştır. Kurgu edebiyatla ilgilenmeden önce İngilizce öğretmeni, daha sonra TRT’de Dış Haberler Servisi’nde haber muhabiri olarak çalışmıştır. Avrupa İtalya’nın İngilizce yayın yapan ve önde gelen gazetelerinden The Italian Insider’da AB ve Türkiye-İtalya ilişkileri başta olmak olmak üzere uluslararası ilişkiler alanında analizler yazmıştır. Halen akademik çalışmalarına devam etmektedir. Gaziantep’te doğup Mersin’de büyüyen Kuzu, Ankara’da yaşamaktadır. Daha önce yayınlanmış bir çeviri kitabı bulunmaktadır. Çok sayıda dergide makaleleri yayınlanan Kuzu’nun “727’den Kaçış” adlı polisiye içerikli bu eseri aynı zamanda ilk romanıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.